Noutati :

Microsoft cumpara Skype pentru 8,5 miliarde dolari cash

10 mai, 2011 - 05:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Microsoft a anuntat astazi ca s-a ajuns la o intelegere definitiva si ca va cumpara compania Skype pentru 8,5 miliarde dolari de la grupul Silver Lake. Skype va deveni o noua divizie de business in cadrul Microsoft, iar directorul executiv al Skype, Tony Bates, va avea titlul de presedinte al Microsoft Skype Division si va fi subordonat direct lui Steve Ballmer, CEO Microsoft.

Skype avea 170 milioane de utilizatori inregistrati in 2010, care au utilizat 207 miliarde de minute de voce si video.

Utilizatorii Skype isi vor putea folosi in aceasta retea dispozitivele Microsoft, precum Xbox si Kinect, telefoanele cu Windows Phone si alte dispozitive Windows si Microsoft. De asemenea, utilizatorii Skype vor putea fi interconectati cu Microsoft Lync, Outlook, Xbox Live si alte comunitati.

Microsoft va continua sa investeasca si sa sprijine clientii Skype pe platforme independente de Microsoft.

“Skype este un serviciu fenomenal care este iubit de milioane de oameni din intreaga lume”, a spus  Ballmer.

„impreuna vom crea un viitor al comunicatiilor in timp real, astfel incat oamenii sa poata fi conectati cu familiile lor, prietenii, clientii si colegii, oriunde s-ar afla in lume”.

Skype a fost fondata in 2003 si achizitionata de eBay in 2005, iar ulterior, in noiembrie 2009 de cater grupul de investitii Silver Lake.

in ultimele 18 luni Skype si-a crescut cu 150% consumul lunar de minute vorbite in retea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...