Noutati :

Lovitura grea pentru cei care descarca torrente: accesul la ele va putea fi blocat de provideri

28 noiembrie, 2013 - 07:42 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Providerii de internet din Europa vor putea fi fortati sa blocheze accesul utilizatorilor la site-uri ce contin fisiere pentru care nu exista drepturi de autor, printre care si torrentele.

Instantele europene vor primi drepturi sporite pentru a forta firmele care furnizeaza servicii de internet sa blocheze accesul clientilor la aceste site-uri, scrie capital.ro

„Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligatia de a bloca accesul clientilor sai la un site internet care incalca drepturile de autor. O astfel de ordonanta judecatoreasca trebuie sa indice masurile concrete de blocare si sa garanteze un just echilibru intre interesele contradictorii, care sunt aparate ca drepturi fundamentale”, se arata intr-un comunicat de presa al Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

In jurisprudenta s-a recunoscut ca furnizorii de acces la internet pot fi considerati intermediari si ca pot fi destinatarii unei asemenea ordonante, atat pentru incetarea incalcarilor savarsite deja, cat si pentru prevenirea unor noi incalcari.

Mai multe detalii AICI.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor