Eugen Manole

De multe ori am fost tentat sa cred ca o persoana trecuta prin viata, ajunsa la maturitatea conferita de trecerea celor 40 de ani de viata, nu mai poate fi surprinsa cu nimic. Total greşit rationamentul meu! Nu mai departe decat ieri, un post de televiziune incerca sa ne explice cat este de avantajos sa te duci in strainatate la schi, impreuna cu instructorul din Romania. Adicatelea, daca am inteles eu bine, te duci in Austria la schi pentru ca este mai ieftin şi serviciile sunt mai bune, dar marele tau impediment este limba pe care odrasla ta nu o stapaneşte deloc. Solutia este sa-ti cari instructorul de schi cu tine... Haideti sa recapitulam: nu-ti trece prin cap sa-ti faci concediul de iarna in Romania pentru ca este scump şi ai servicii proaste, dar iti permiti sa-i plateşti instructorului 700 de euro / saptamana, plus cca 400 de euro cheltuieli de cazare şi masa in Alpii austrieci sau elvetieni! Nu-ti trece prin cap, nicio secunda, ca un instructor de schi din Austria, te incaseaza doar pentru orele de schi şi nu te taxeaza, suplimentar, pentru cursurile de limba germana, ocazie cu care macar progenitura ta – parvenitule – ar avea şansa sa invete o limba straina! Nu-ti trece prin cap, daca tii cu tot dinadinsul sa-ti faci concediul in alta tara, sa-ti pregateşti din timp copilul cu nişte ore de limba straina! Ma intreb daca tine de snobism, incultura sau doar de idiotenia unui jurnalist de la postul de televiziune?

De multe ori am fost tentat sa cred ca o persoana trecuta prin viata, ajunsa la maturitatea conferita de trecerea celor 40 de ani de viata, nu mai poate fi surprinsa cu nimic. Total greşit rationamentul meu! Nu mai departe decat ieri, un post de televiziune incerca sa ne explice cat este de avantajos sa te duci in strainatate la schi, impreuna cu instructorul din Romania. Adicatelea, daca am inteles eu bine, te duci in Austria la schi pentru ca este mai ieftin şi serviciile sunt mai bune, dar marele tau impediment este limba pe care odrasla ta nu o stapaneşte deloc. Solutia este sa-ti cari instructorul de schi cu tine…
Haideti sa recapitulam: nu-ti trece prin cap sa-ti faci concediul de iarna in Romania pentru ca este scump şi ai servicii proaste, dar iti permiti sa-i plateşti instructorului 700 de euro / saptamana, plus cca 400 de euro cheltuieli de cazare şi masa in Alpii austrieci sau elvetieni! Nu-ti trece prin cap, nicio secunda, ca un instructor de schi din Austria, te incaseaza doar pentru orele de schi şi nu te taxeaza, suplimentar, pentru cursurile de limba germana, ocazie cu care macar progenitura ta – parvenitule – ar avea şansa sa invete o limba straina! Nu-ti trece prin cap, daca tii cu tot dinadinsul sa-ti faci concediul in alta tara, sa-ti pregateşti din timp copilul cu nişte ore de limba straina!
Ma intreb daca tine de snobism, incultura sau doar de idiotenia unui jurnalist de la postul de televiziune?

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Jimmy, calm! De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere… Parvenitii sunt, inca, la butoane. Va veni vremea, cand vor fi pusi cu botul pe labe.