Noutati :

Legea „Big Brother” a intrat in vigoare! Mailurile si telefoanele ne sunt supravegheate!

21 iunie, 2012 - 11:21 AM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
1

Datele abonatilor sunt retinute de furnizorii de internet si telefonie timp de 6 luni si sunt trimise, potrivit legii, la cerere, autoritatilor din domeniul sigurantei pentru actiunile de prevenire, cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor.

„Legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii” intra in vigoare astazi.

Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea Big Brother pe data de 12 iunie. Ea fusese adoptata pe 22 mai de Camera Deputatilor, cu 197 de voturi „pentru”, 18 voturi „impotriva” si 13 abtineri.

Furnizorii de telefonie si internet au obligatia ca timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmarire sa transmita datele solicitate, iar daca acest lucru nu este posibil in 48 de ore, datele trebuie transmise in cel mult cinci zile.

Proiectul de lege privind stocarea datelor de trafic de telefonie si internet mai prevede ca organele de urmarire penala au obligatia de a informa persoana ale carei date sunt retinute in termen de 48 de ore de la momentul transmiterii solicitarii, cu exceptia cazurilor in care persoana este implicata in actiuni care pericliteaza siguranta nationala.

Afla ce prevede legea pe www.realitatea.net.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acum este noul guvern la putere? Dece nu s-au opus? Eu cred ca este acelasi lucru cu violarea corespondentei.Infractorii, teroristii,etc. sint destul de cunoscuti, asa ca nu vad de ce trebuie sa-i spioneze pe toti! Aceasta este dupa parerea mea „noua securitate”! Si mai rau: fostii securisti macar aveau de lucru, erau toata ziua pe drumuri, dar astia te spioneaza din birouri…