Ioan Garboni: „Vom vorbi despre noi, timisorenii, oameni iscoditori si inteligenti!”

De cativa ani, chiar inainte de a deveni director al Filarmonicii Banatul, din cand in cand,  redactori sefi de la diferite ziare sau reviste locale sau chiar centrale, ma  „ispiteau” sa scriu articole in publicatiile lor. Nu stiu de ce am rezistat tentatiei de a scrie, dar in afara de scuza clasica de muzician, anume ca eu stiu sa cant pe scena si nu sa scriu in reviste, marturisesc ca nu stiu de ce n-am scris. Doar de cateva ori am scris vreo trei articole in revista Orizont, cateva in Ziua si cam… atat.

Cand Ciprian Voin a venit din nou cu propunerea de a-mi exprima opinia saptamanal,  in… Opinia Timisoarei, am zis OK. Dar, o conditie: sa pot sa scriu despre ce vreau. Daca am chef sa scriu despre muzica, sau meteo, femei sau… barfe politice, sport sau  agricultura, filozofie sau  sex – sa fiu lasat sa scriu. Raspunsul a fost  afirmativ. Asa ca probabil, pana cand dumneavoastra va veti plictisi de mine sau eu voi lenevi si ma voi plictisi a scrie, vom aborda subiecte diverse, cateodata eclectice, dar niciodata plictisitoare. Vom vorbi despre noi timisorenii, oameni iscoditori si inteligenti. Vom vorbi despre premierele Banatului si despre geniile care s-au nascut aici. Dar, ne vom intreba si daca meritam sa fim, noi timisorenii capitala a culturii europene in 2020! Vom dezbate  nevoia de turism cultural, dar si aceea de a avea recorduri de Guinness Book.  Asa ca, doamnelor si domnilor, domnisoare si tineri domni, incep prin a va marturisi lipsa mea de experienta jurnalistica si fiindca eu am marturisit-o, dumneavoastra aveti „obligatia”  de a-mi ierta scaparile si lipsa de talent scriitoricesc. In definitiv, e doar o simpla opinie de… artist. Ne revedem saptamana viitoare! Vom vorbi despre staruri  mondiale nascute in Banat. Si, mai ales vom discuta de ce nu le promovam!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Sinceritatea va compensa ” lipsa de experienta jurnalistica ” ! Bafta domn` Garboni !

 2. numai sa fiti si echidistant in opinii, domnule Ioan Garboni, nu partinitor. Momentan sesizez aceeasi „fala” partinitoare, caracteristica acestor coordonate geografice, cu care ne-au secat deja multi altii inaintea dumneavoastra.

 3. EU AM PROPUS DIN 2007 CA TIMISOARA SA FIE CAPITALA CULTURALA EUROPEANAM MOTIVATA DE PREMIERLE ISTORICE STIINTIFICE SI CULTURALE DIN 1891 SI PINA IN PREZENT

 4. PREMIERA ABSOLUTA A OPEREI CABANA DIN ALPI LA TIMISOARA IN1845
  PRIMUL CONCERT VALSUL VALURILE DUNARII
  LA TIMISOARA IN 1889
  PREMIERA STIINTIFICA MASINA DE JUCAT SAH IN 1769 LA TIMISOARA

 5. Felicitari, dle Garboni. Si as adauga, cu permisiunea dvs, „…despre noi, romanii, oameni inteligenti”.
  Ar fi minunat daca ar urma si altii exemplul dvs.
  Avem atatea orase frumoase cu atatea valori culturale, astfel incat, fiecare dintre ele merita cinstea de a fi capitala culturala europeana. Este nevoie, insa, de cati mai multi oameni cu initiativa dvs.