Internet Explorer pierde teren: cota din piata a scazut sub 50%

Internet Explorer, browserul produs de Microsoft, a pierdut din cota de piata, ajungand sub pragul de 50%, arata o analiza a Web Analytics. Situatia apare dupa ce, mai bine de un deceniu, Microsoft Internet Explorer a fost instrumentul care a predominant conexiunea la Internet. StatCounter, un instrument care calculeaza traficul pe Internet, demonstreaza ca Internet Explorer are o cota de piata care a scazut la 49,9%, in luna septembrie, informeaza CNN. Microsoft a controlat multa vreme peste 90% din piata browserelor, in special datorita faptului ca Internet Explorer era preinstalat in sistemul de operare Windows. "Acest moment este cu siguranta unul de referinta in lupta dintre browserele de Internet. Doar cu doi ani in urma, Internet Explorer domina piata mondiala cu o cota de 67%", a precizat Aodhan Cullen, CEO al StatCounter.

Internet Explorer, browserul produs de Microsoft, a pierdut din cota de piata, ajungand sub pragul de 50%, arata o analiza a Web Analytics.

Situatia apare dupa ce, mai bine de un deceniu, Microsoft Internet Explorer a fost instrumentul care a predominant conexiunea la Internet.

StatCounter, un instrument care calculeaza traficul pe Internet, demonstreaza ca Internet Explorer are o cota de piata care a scazut la 49,9%, in luna septembrie, informeaza CNN.

Microsoft a controlat multa vreme peste 90% din piata browserelor, in special datorita faptului ca Internet Explorer era preinstalat in sistemul de operare Windows.

„Acest moment este cu siguranta unul de referinta in lupta dintre browserele de Internet. Doar cu doi ani in urma, Internet Explorer domina piata mondiala cu o cota de 67%”, a precizat Aodhan Cullen, CEO al StatCounter.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.