Noutati :

Iarna patinoare, vara bazine de inot, terenuri de sport, in 4 cartiere, gratis pentru timisoreni! Care dintre proiecte e cel mai avansat?

10 ianuarie, 2016 - 10:42 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va anunta in premiera, avem planuri indraznete pentru marile cartiere ale Timisoarei: Sagului, Buziasului, Lipovei si Mehala. 4 baze sportive mari sunt pe lista Primariei si fiecare dintre ele cuprinde bazine de inot acoperite si descoperite, acestea din urma devenind iarna patinoare, terenuri de sport, un stadion de rugby, parcuri.

CITESTE SI: Patinoare in bazine de inot, terenuri de sport, toate gratis pentru timisoreni! Cate baze sportive se construiesc in marile cartiere la Timisoara?

CITESTE SI: Bazine de inot, teren de rugby, teren de tenis, parc! Ce surpriza vor avea locuitorii unora dintre cele mai mari cartiere din Timisoara?

A fost intocmita o prima documentatie pentru a fi supusa consultarii timisorenilor, iar in stadiul cel mai avansat, in acest moment, se afla proiectul din zona Lipovei, dupa cum spun reprezentantii Primariei.

La locatia din cartierul Lipovei a pornit procedura de achizitie a serviciilor de proiectare, pentru ca locatia permitea, conform Planului Urbanistic General, constructia bazinelor de inot. Acolo documentatia de achizitie pentru serviciile de proiectare a bazinului a fost deja inaintata„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Dan Diaconu

In luna ianuarie sunt sanse ca si pentru bazele sportive din zonele Sagului si Buziasului sa se treaca la urmatoarea faza, aceea de pornire a proiectarii.

In ceea ce priveste locatia de pe strada Paul Constantinescu, din zona Dambovita-Sagului, practic perioada de dezbatere publica asupra Planului Urbanistic Zonal s-a finalizat la sfarsitul lunii noiembrie. Planul Urbanistic Zonal a si fost prezentat pe larg. Este un complex acolo, nu doar bazin. Bazin acoperit, bazin descoperit, dar si un teren de sport in aer liber. In momentul de fata cei care construiesc Planul Urbanistic Zonal se ocupa de obtinerea avizelor necesare pentru ca acesta sa devina efectiv, speram noi in luna ianuarie, prin hotarare de Consiliu Local. De indata ce PUZ-ul e finalizat, se pot porni si procedurile legate de proiectare a bazinului, speram noi mai usoare, pentru ca incercam sa construim un bazin tip in toate partile orasului. Acelasi lucru, Plan Urbanistic Zonal, consultare publica finalizata, este si in zona Calea Buziasului, unde, pe langa bazinul de inot, se preconiza si construirea unui stadion special pentru rugby„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

In cartierul Sagului, pe o suprafata de aproape 1 hectar, primaria intentioneaza amenajarea unei  baze sportive si de agrement, in partea laterala a magazinului Dedeman.

calea-sagului-mall-sens-giratoriu
Terenul pe care s-ar putea amenaja baza sportiva beneficiaza de o serie de lucrari de infrastructura ce se realizeaza odata cu amenajarea noului centru comercial al Timisoarei: drumuri, parcari, mijloace de transport in comun.

Construirea acestei baze este justificata si de aceea ca in zona Sagului asemenea facilitati sportive aproape ca lipsesc cu desavarsire.

Terenul, apartinand Primariei Timisoara, are o forma neregulata si e marginit de strazile Paul Constantinescu, de un lot privat pe care se ridica locuinte, apoi o alta parcela privata din fosta incinta a Dermatina si un teren viran.

puz-agrement-sagului-1

Suprafata totala e de 9.747 mp, iar accesul s-ar putea face fie prin cateva dintre strazile existente, fie prin altele ce ar putea fi nou amenajate. In acest moment, parcela arata ca un teren viran, invadat de vegetatie.

Bazinul descoperit ar putea avea o lungime de 25 m si o latime de 12, iar cel acoperit va fi de 35 m lungime pe 35 m latime.

Teren de rugby in Buziasului

Zona sportiva si de agrement prevazuta pentru cartierul Buziasului este planuita pe un teren delimitat de strazile Nicolae D. Cocea, Atanasie Marinescu, Recoltei si Legumiculturii.

teren-rugby
Aici ar urma sa fie amenajat un teren de rugby cu o tribuna de 5.000 de locuri, alte doua tribune secundare cu o capacitate tot de 5.000 de locuri, a unui teren multifunctional si a unei baze sportive de inot cu doua bazine, unul acoperit si altul in aer liber.

bazin-inot-2

Terenul se afla in vecinatatea unei zone de locuinte, in apropierea Colegiului Tehnic Electrotimis si a unei gradinite.
In apropiere se mai gaseste o parcela privata pe care se gaseste un teren de tenis in aer liber si unul cu balon, dar si un teren de fotbal.

Accesul se poate realiza din Calea Buziasului, prin intersectia cu Intrarea Neptun si intersectia cu strada Matei Milo.
Intreaga zona este deservita de retele de apa-canal, gaz si electricitate.

Suprafata de teren pe care ar urma sa se amenajeze baza sportiva si de agrement este de 53.542 de metri patrati.

In cadrul lucrarilor, pe strada Legumiculturii se va realiza un profil stradal care sa contina si zona verde si pietonal, de 5m, strada Nicolae D. Cocea va fi extinsa cu 8m, iar pe strada Atanasie Marinescu se vor face locuri de parcare. De asemenea, vor fi amenajate piste pentru biciclete.

Pe acelasi model s-ar putea construi baze sportive si in zona Lipovei, unde a fost identificat un teren apartinand  municipalitatii, care nu era intabulat, dar si in zona Mehala, spre Sacalaz.

Potrivit primarului Nicolae Robu, primele lucrari ar putea incepe chiar in luna martie si s-ar putea incheia in 2017.

Timisorenii vor putea folosi gratuit cele 4 baze sportive.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu vor fi realizate nici peste 10 ani , asa cum nu s-au facut nici cele 5 parcari promise , nici poduri noi sau macar largite peste Bega ……….Electorala 100 % . In cel mai bun caz , se vor face Proiecte si SF-uri , platite , bineinteles !.

  2. Domnilor jurnalisti , poza e gresita ..mai in stanga ,terenul da in strada Paul Constantinescu .

  3. Planuri marete venite de la zugravul sef ( zugravii adevarati sa ma scuze de comparatie) Nicolae Robu si slugoiu Diaconu dar de infrastructura ati auzit . Ati cheltuit bani din toate sursele fara sa faceti orasul sa functioneze.PNL Timis, propuneti candidati pentru alegeri care sa stie ce este necesar pentru comunitate, NU propuneti primar unul care a castigat alegerile cu 55 000 voturi din 280 000 de alegatori in Timisoara.

  4. In 4 ani de la ultimele promisiuni nu s-a facut nici un bazin.
    De ce sa credem ca se va face ceva in urmatorii 4 ani?

  5. Momeala electorala : faina , zahar,ulei, galeata , terenuri de sport , bazine …In realitate se vrea un fotoliu caldut cu avantaje materiale atat pentru sine cat si pentru prietenii din gasca !