Noutati :

Harta spagilor in universitatile din Romania apare pe internet. La Medicina din Timisoara spaga ar fi intre 150 si 400 de euro

18 mai, 2011 - 10:58 AM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Unde, cat si pentru ce se da spaga? Putem afla cu usurinta cu ajutorul unui aplicatii speciale pentru telefoanele mobile performante. Se numeste Bribespot. Utilizatorii care dau spaga posteaza cu ajutorul aplicatiei respective informatii despre locul, în care au fost nevoiti sa dea mita.

Romania este deja în top, împreuna cu India, Lituania, Estonia si Cehia, iar  numarul de cazuri semnalate creste de la ora la alta.

In Romania, potrivit Bribespot, cele mai multe spagi s-au dat în educatie. O posibila explicatie ar fi ca la unele facultati a început sesiunea de examene.

De exemplu, un roman din Cluj-Napoca ar fi dat 300 de euro, ca sa treaca un examen. Un alt cetatean avertizeaza ca, la Universitatea Petrol si Gaze din Pitesti, nota 6 ar costa cam 1.000 de euro.

Si la Universitatea de Medicina din Timisoara s-au raportat mai multe cazuri de spaga la examene – de la 150 la 400 de euro. Sute de euro s-ar fi platit si la institutii publice, dar fara sa se precizeze si scopul acestor „cheltuieli”.

Totusi, aplicatia creata in Estonia de o echipa de 10 programatori are unele limitari. Modul anonim de raportare a cazurilor de mita nu garanteaza autenticitatea informatiilor raportate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...