Google Instant, disponibil in Romania. Vezi avantajele noii optiuni de cautare!

Google Instant, noua optiune introdusa de compania americana Google Inc care permite afisarea rezultatelor pe masura ce utilizatorul tasteaza, este acum disponibil in Romania si Bulgaria, la doua luni de la lansarea oficiala din Statele Unite, potrivit agerpres.ro.

Cu noua optiune timpul de cautare se reduce cu doua pana la cinci secunde.

Elementele de baza ale Cautarii Google sunt aceleasi, inclusiv in privinta modului in care sunt clasate rezultatele si a modului in care Google stabileste rezultatele relevante. Ceea ce s-a schimbat este calea pe care o puteti urma pentru a obtine rezultate relevante.

Iata ce se intampla cand cautati:

1.Pe masura ce introduceti o cautare pe Google, pagina de pornire incepe sa afiseze automat rezultatele cautarii dvs. Nu trebuie sa apasati pe Enter. Este generata o lista de interogari anticipate utilizand algoritmul de completare automata. Aceste sugestii sunt afisate intr-un meniu derulant sub caseta de cautare.

2. Vedeti rezultatele. Algoritmul incearca sa anticipeze care poate fi restul interogarii dvs. in functie de interogarile populare introduse de alti utilizatori. Prima sugestie este afisata cu gri deschis in caseta de cautare, iar rezultatele cautarii pe care le vedeti aparand instantaneu vor fi pentru respectiva cautare anticipata. in schimb, daca doriti sa vedeti rezultate numai pentru textul introdus de dvs., apasati pe Enter sau faceti clic pe butonul Cautare;

3. Introduceti mai mult, vedeti mai multe. in cazul in care continuati sa introduceti text, vom actualiza in mod dinamic rezultatele cautarii pentru ca acestea sa se potriveasca cu prima sugestie pentru textul introdus de dvs.

4. Rafinati cautarea. Nu gasiti informatiile sau site-ul web dorit? Este usor sa rafinati cautarea dupa ce vedeti rezultatele aparute. Iata cateva optiuni:
* Daca vedeti ceea ce cautati in lista de interogari anticipate, faceti clic pe respectiva interogare pentru a vedea rezultate relevante.
* Cu ajutorul tastei sageata in jos de pe tastatura, puteti parcurge lista de interogari anticipate si puteti vedea rezultatele care apar pentru fiecare interogare asupra careia va opriti.
* Continuati sa introduceti interogarea dvs. pana cand rezultatele afiseaza ceea ce cautati. Ca de obicei, veti putea sa introduceti interogarea dvs. completa si sa apasati pe Enter sau sa faceti clic pe butonul Cautati.

Beneficiile

* Economisiti timp – obtineti rezultate de cautare relevante in timp ce introduceti text pentru a petrece mai putin timp cautand si pentru a accesa direct continutul web dorit.
* Introduceti mai putin text – rezultatele generate in mod dinamic va permit sa va opriti din introducerea textului imediat ce vedeti ceea ce va trebuie. Credem ca acest fapt va reduce numarul mediu de apasari de taste cu 9 taste pentru fiecare cautare.
* Cautati mai inteligent – ca si cum ati avea o conversatie cu motorul de cautare, obtineti feedback instantaneu pentru a sti daca termenii dvs. de cautare afiseaza tipul de rezultate dorite. Daca rezultatele nu va sunt utile, adaugati un alt cuvant sau doua pentru a vedea daca rezultatele sunt mai aproape de ceea ce cautati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.