Google, in pericol? Blekko, noul motor de cautare menit „sa-l ucida pe Google”!

Un nou motor de cautare, lansat recent, amenitata suprematia Google. Cel putin asa sustin creatorii acestuia, care spun ca noul instrument va oferi posibilitatea filtrarii informatiilor si site-urilor irelevante, si totul sta in puterea utilizatorilor. Blekko va functiona dupa modelul Wikipedia, adica va oferi rezultate bazate pe contributiile internautilor, scrie Daily Mail. Unul dintre fondatorii Blekko, Rich Skrenta, spune ca principalul obiectiv al noului motor de cautare este “sa curete cautarile pe intenet si sa elimine spamurile”. Astfel, cautarea se va face utilizand slashtagurile (“/”) plasate intre cuvintele cheie, pentru a gasi doar informatiile legate strict de acele cuvinte. De exemplu, daca informatiile cautate se refera la incalzirea globala, utilizatorul va tasta “incalzire globala/verde” si vor fi cautate doar site-urile de mediu. Pentru si mai multa precizie, daca se va tasta in motorul de cautare “incalzire globala/data/tehnologie” vor fi redate paginile web care contin informatii despre incalzirea globala si despre ultimele tehnologii din domeniu. Cei 8.000 de internauti, care se ocupa de dezvoltarea Blekko, au realizat deja mii de combinatii de cuvinte de cautare, iar utilizatorii sunt incurajati sa faca acelasi lucru. Ideea este ca, pe modelul retelei Wikipedia, ultilizatorii sa poata adauga filtre, inlaturand rezultatele irelevante si pastrandu-le doar pe cele importante. Mai mult, toti utilizatorii isi pot crea propriile liste de “slashtaguri” pe care le pot impartasi pe retelele de socializare Facebook si Twitter, in beneficiul celorlalti. “Multi oameni nu editeaza Wikipedia, dar sunt cativa care se implica si datorita carora avem o vasta enciclopedie”, spune Skrenta, care lucreaza la Blekko din 2007. “Daca si cel mai mic procent dintre utilizatori se implica, acest lucru va duce la imbunatatirea rezulotatelor cautarilor pe intenet pentru toata lumea”. Blekko ofera, de asemenea, si posibilitatea de a inlatura spamurile, doar prin apasarea unui buton care le va permite utilizatorilor sa indeparteze site-urile nedorite.

Un nou motor de cautare, lansat recent, amenitata suprematia Google. Cel putin asa sustin creatorii acestuia, care spun ca noul instrument va oferi posibilitatea filtrarii informatiilor si site-urilor irelevante, si totul sta in puterea utilizatorilor. Blekko va functiona dupa modelul Wikipedia, adica va oferi rezultate bazate pe contributiile internautilor, scrie Daily Mail.

Unul dintre fondatorii Blekko, Rich Skrenta, spune ca principalul obiectiv al noului motor de cautare este “sa curete cautarile pe intenet si sa elimine spamurile”.
Astfel, cautarea se va face utilizand slashtagurile (“/”) plasate intre cuvintele cheie, pentru a gasi doar informatiile legate strict de acele cuvinte.

De exemplu, daca informatiile cautate se refera la incalzirea globala, utilizatorul va tasta “incalzire globala/verde” si vor fi cautate doar site-urile de mediu.

Pentru si mai multa precizie, daca se va tasta in motorul de cautare “incalzire globala/data/tehnologie” vor fi redate paginile web care contin informatii despre incalzirea globala si despre ultimele tehnologii din domeniu.

Cei 8.000 de internauti, care se ocupa de dezvoltarea Blekko, au realizat deja mii de combinatii de cuvinte de cautare, iar utilizatorii sunt incurajati sa faca acelasi lucru.

Ideea este ca, pe modelul retelei Wikipedia, ultilizatorii sa poata adauga filtre, inlaturand rezultatele irelevante si pastrandu-le doar pe cele importante.

Mai mult, toti utilizatorii isi pot crea propriile liste de “slashtaguri” pe care le pot impartasi pe retelele de socializare Facebook si Twitter, in beneficiul celorlalti.

“Multi oameni nu editeaza Wikipedia, dar sunt cativa care se implica si datorita carora avem o vasta enciclopedie”, spune Skrenta, care lucreaza la Blekko din 2007. “Daca si cel mai mic procent dintre utilizatori se implica, acest lucru va duce la imbunatatirea rezulotatelor cautarilor pe intenet pentru toata lumea”.

Blekko ofera, de asemenea, si posibilitatea de a inlatura spamurile, doar prin apasarea unui buton care le va permite utilizatorilor sa indeparteze site-urile nedorite.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...