Google a dat in judecata Guvernul Statelor Unite ale Americii

Google a intentat un proces impotriva Guvernului SUA, sustinand ca favorizeaza Microsoft, in privinta unui contract pentru un nou sistem de mail. In cadrul actiunii, Google a solicitat instantei sa suspende licitatia Departamentului american de Interne, precizand ca aceasta a fost conceputa in asa fel incat sa garanteze ca Microsoft va castiga contractul, noteaza The Washington Post. Proiectul este pe o perioada de cinci ani si are o valoare estimata la 59 de milioane de dolari. "O procedura echitabila si deschisa ar putea duce la economii de zeci de milioane din banii contribuabililor americani si ar avea ca rezultat servicii mai bune. Cerem Departamentului de Interne sa fie corect cand selecteaza furnizorii de tehnologie", a declarat un purtator de cuvant al Google. Procesul vine intr-un moment in care Google se afla sub o atenta monitorizare a autoritatilor, ca urmare a unor probleme privind legislatia antitrust sau de respectare a intimitatii datelor utilizatorilor serviciilor online.

Google a intentat un proces impotriva Guvernului SUA, sustinand ca favorizeaza Microsoft, in privinta unui contract pentru un nou sistem de mail.

In cadrul actiunii, Google a solicitat instantei sa suspende licitatia Departamentului american de Interne, precizand ca aceasta a fost conceputa in asa fel incat sa garanteze ca Microsoft va castiga contractul, noteaza The Washington Post.

Proiectul este pe o perioada de cinci ani si are o valoare estimata la 59 de milioane de dolari.

„O procedura echitabila si deschisa ar putea duce la economii de zeci de milioane din banii contribuabililor americani si ar avea ca rezultat servicii mai bune. Cerem Departamentului de Interne sa fie corect cand selecteaza furnizorii de tehnologie”, a declarat un purtator de cuvant al Google.

Procesul vine intr-un moment in care Google se afla sub o atenta monitorizare a autoritatilor, ca urmare a unor probleme privind legislatia antitrust sau de respectare a intimitatii datelor utilizatorilor serviciilor online.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.