Noutati :

Gigi si Stivi

17 martie, 2011 - 10:36 AM
Autor: Dan Negru      
Categorie: OPINII
0

Dan Negru

Multe ziare din lume tocmai au preluat declaratia lui Stephen Hawking, cea cu inutilitatea teologiei. Poate nu intamplator acum, cand milioane de credinciosi din lume sunt in Postul Pastelui, Hawking vrea sa-i convinga de inutilitatea religiei.
„Dumnezeu este numele pe care oamenii il dau motivului pentru care noi suntem aici. Eu cred ca acel motiv il reprezinta legile fizice, si nu cineva cu care cineva poate avea o relatie personala. Un Dumnezeu impersonal…”
Dincolo, la capatul celalalt, patronul Stelei canta imnuri bisericesti in Maybach, implorindu-l pe Dumnezeu sa rezolve problema cu Otelul Galati…
Cata asemanare intre cei doi…

Candva pe zidurile Universitatii din Paris cativa studenti rebeli au scris cu grafitti celebrele vorbe ale lui Nietzsche…”Dumnezeu a murit- semnat Nietzsche”. Peste noapte cineva a scris, pe acelasi zid…”Nietzsche a murit- semnat Dumnezeu”..
intre Becali si Hawking nu exista deosebire… intre cei doi exista doar milioane de alti oameni care au aflat calea de mijloc… Calea senina, cea fara exagerari. Daca Becali isi vinde astfel afacerea, ma intreb ce vinde Hawking cu astfel de declaratii incendiare?
„Fara Dumnezeu omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri”- tutea.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor