Gata. Pornesc sapaturile la Centura de Sud Timisoara, in sase locuri deodata. S-a dat ordinul de incepere a lucrarilor

TIMISOARA. A fost anuntat momentul in care excavatoarele trec la treaba pe traseul Soselei de Centura Sud, cel mai asteptat proiect de infrastructura al Timisoarei.

CITESTE SI: De ce la Timisoara se vindeca infectati de coronavirus pe banda rulanta, iar in alte parti din tara prea putini 

Dupa ce in urma cu cateva zile a fost emisa Autoritzatia de Constructie, iata ca acum se da ordinul de incepere a lucrarii. In 25 martie, utilajele intra in paine.

VIAȚA MERGE ÎNAINTE ȘI TREBUIE SĂ MEARGĂ ÎNAINTE!

Ne dorim de ani și ani Centura Sud! Am luptat pt ea în tot acest răstimp! Ei, iată: O VOM AVEA!

LUCRĂRILE EFECTIVE VOR ÎNCEPE ÎN 25.03.2020!

S-a dat ordinul de rigoare în acest sens!„, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Horatiu Simion, explica recent pentru opiniatimisoarei.ro ca sapaturile vor porni din 6 locuri in teren, cu 8 echipe, conform planificarii.

Ei (constructorii, n.r.) sunt pregatiti sa intre cu 8 echipe de lucru. Prima data se decoperteaza. Terenul vegetal de deasupra este decopertat, este depozitat. Se incepe din 6 locuri si vor fi 6 echipe de terasamente si 2 de arta, de poduri, podete, care vor fi pe traseu. Si astea se vor inmulti. Va asigur, pentru ca acesti contractori au facut Timisoara-Lugoj si au pus-o in functiune cu 7 luni mai repede„, explica pentru opiniatimisoarei.ro directorul DRDP Timisoara, Horatiu Simion.

Va reamintim, Guvernul, pentru acest an, pentru Centura de Sud de la Timisoara, a alocat doar 40 de milioane de lei, din cei 58 de milioane de euro cat ar fi nevoie pentru intreaga lucrare.

Lungimea totala a soselei de centura este de 25,69 km, iar castigatorul licitatiei este firma TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, echivalentul a 58 milioane euro fara TVA, avand un cost/km de 2,25 milioane euro fara TVA, adica aproape 2,7 milioane euro cu tot cu TVA.

Soseaua ocolitoare va avea cate o banda pe sens, pe ruta: intrarea in Timisoara dinspre Sag – Giroc – Mosnita Noua – Ghiroda – legatura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurata in 2009 si masoara 12,6 km.

Proiectul e finantat din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 2 (75% bani europeni si 25% contrbutie proprie). Perioada de executie prevazuta era de 2 ani si va avea 10 ani garantie.

Vezi mai jos harta in timp real a raspandirii coronavirusului in toata Romania, realizata de opiniatimisoarei.ro! DA CLICK si poti consulta numarul de infectati, de oameni aflati in izolare sau in carantina din fiecare judet!
Datele se actualizeaza odata cu raportarile Grupului de Comunicare Strategica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.