Noutati :

Gata cu descarcarea de filme sau muzica de pe torrente? Ce vor face providerii de internet

31 martie, 2014 - 09:29 AM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
1

Nu vor mai putea fi date jos filme, videoclipuri muzicale si alte materiale de pe torenti? Lovitura grea pentru furnizorii de internet din Europa care vor putea fi fortati sa stopeze accesul la site-uri ce contin fisiere pentru care nu exista platite drepturi de autor, asa cum sunt torrentele.

Astfel, instantele europene vor primi drepturi sporite in a forta firmele care furnizeaza servicii de internet sa blocheze accesul clientilor la aceste site-uri. Curtea Europeana a decis ca site-urile care distribuie continut piratat pot fi blocate de catre provideri, scrie broadbandnews.com.

Cu toate acestea, orice actiune de blocare va trebui sa fie foarte punctuala, sa se asigure ca va viza doar continutul pus ilegal pe internet si ca orice alt site va putea fi accesat fara nicio problema.

„Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligatia de a bloca accesul clientilor sai la un site internet care incalca drepturile de autor. O astfel de ordonanta judecatoreasca trebuie sa indice masurile concrete de blocare si sa garanteze un just echilibru intre interesele contradictorii, care sunt aparate ca drepturi fundamentale„, se arata intr-un comunicat de presa anterior al Curtii de Justitie a Uniunii Europene, citat de capital.ro.

Potrivit dreptului Uniunii, statele membre trebuie sa se asigure ca titularii dreptului de autor  pot solicita ca o ordonanta sa fie pronuntata impotriva intermediarilor ale caror servicii sunt folosite de catre terti pentru a contraface aceste drepturi.

In jurisprudenta s-a recunoscut deja ca furnizorii de acces la internet pot fi considerati, in principiu, intermediari in sensul mentionat si ca pot fi, astfel, destinatarii unei asemenea ordonante, atat pentru incetarea incalcarilor savarsite deja, cat si pentru prevenirea unor noi incalcari. In practica, persoanele care opereaza site-uri care in calca dreptul de autor si furnizorii care le asigura acestora accesul la internet sunt stabiliti adesea in tari situate in afara Uniunii Europene sau isi ascund identitatea, astfel incat nu pot fi urmariti.

Ce trebuie sa le stii inainte sa deschizi TORRENTELE

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte sa deschideti site-urile de torrente sa descarcati filme, muzica sau software:

1. Pirateria se realizeaza prin copierea, descarcarea, punerea la dispozitie, vanzarea sau instalarea de copii pe calculatorul personal sau cel utilizat la locul de munca.

2. Daca realizati mai multe copii ale software-ului decat cele pe care le permite licenta inseamna ca piratati.

3. Simpla punere la dispozitie, realizare sau descarcare de copii neautorizate de software reprezinta o incalcare a legii.

4. Indiferent daca accidental realizati cateva copii pentru prieteni, imprumutati discuri, distribuiti sau descarcati software piratat de pe Internet, savarsiti o incalcare a drepturilor de autor.

5. Nu conteaza daca faci acest lucru pentru a obtine bani sau nu – daca esti prins reproducand software, poti fi facut raspunzator atat sub aspect civil, cat si penal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Adica sa elimine singurul motiv pentru care 90% din clientii persoane fizice al unui furnizor de internet sunt abonati si platesc abonament? Vezi sa nu, echivaleaza cu inchiderea firmei.