Noutati :

Facebook le-a schimbat viata! Iata cine a inventat celebrele butoane “Like”, “Tag” sau “Share”

6 august, 2011 - 09:20 AM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Mark Zuckerberg, Sean Parker sau Eduardo Saverin, cei care au fondat Facebook, nu mai au nevoie de nicio prezentare. Desi sunt celebrii, ei au avut nevoie de ajutor pentru dezvoltarea retelei de socializare.

Primii 15 angajati au fost cei care au venit cu ideea de „share”, in cazul fotografiilor, de “tag” si , in general, majoritatea functiilor care acum iti plac pe Facebook. Unii dintre ei mai sunt in Palo Alto, dar multi s-au indreptat catre alte companii sau au pus pe picioare propriul start-up.

Din primii oameni care au pus pe picioare reteua de socializare au mai ramas doar cei care ocupa functii de conducere. Unii au parasit Facebook pentru a se alatura celor de la Twitter. Altii, dupa modelul lui Zuckerberg, si-au inceput propria afacere, ca YouTube sau Quora.

Din primii 15 angajati, doar doua erau femei.

Iata mai jos cine au fost primii angajati ai Facebook si ce fac in prezent.

1. Gilles Mischler, cel care a construit infrastructura IT a retelei, a lucrat la Facebook intre 2005 si 2010. Acum este inginer de retea la Nokia.

2. Inginerul IT Scott Marlette este responsabil pentru ideea de a-ti urmari prietenii pe Facebook. El a creat aplicatia pentru fotografii a retelei de socializare si a fost angajat la Facebook din 2005 pana in 2010. In prezent face parte din echipa de la Idea Man.

3. Dan Neff a lucrat doar 5 luni la Facebook, intre mai si octombrie 2005, si a fost cel care a venit cu ideea postarii de stiri pe Facebook. Acum este sef de operatiuni la Adobe.

4. Aaron Sittig a fost adus la Facebook, in 2005, de catre Sean Parker si a creat conceptul de “Tag” in cazul fotografiilor. Face parte in continuare din echipa din Palo Alto, unde este director de strategie.

5. Nick Heyman a fost responsabil cu cresterea traficului site-ului de socializare, intre anii 2005-2007, timp in care a majorat numarul de utilizatori de la 3 milioane la peste 13 milioane. A lucrat la Facebook pana in 2007, cand a plecat la Twitter, unde este manager de operatiuni.

6. Naomi Gleit a fost cea care trebuia sa se asigure ca “toti oamenii din lume vor folosi reteaua de socializare”. A fost angajata la Facebook in 2005, cu functia de manager de dezvoltare a produsului.

7. Steve King a fost director de vanzari intre anii 2005-2006 si a fost cel care a adus primele doua contracte importante de publicitate pe site, cu Panasonic si Microsoft. In prezent ocupa aceeasi pozitie la LocaMedia.

8. Tricia Black lucra, in 2005, la Y2M, o firma care vindea publicitate in revistele universitatilor, cand a avut o intalnire cu Eduardo Saverin, care a angajat-o ca agent de vanzari pentru Facebook. A lucrat la site-ul de socializare intre 2005 si 2006, iar acum este consultant independent in publicitate.

9. Steve Chen a facut parte din echipa Facebook doar cateva luni, in 2005, unde a fost inginer de software si de unde a plecat pentru a pune pe picioare propria afacere, la fel de cunoscuta in intreaga lume – YouTube.

10. Alaturi de Zuckerberg, Kevin Colleran este unul dintre cei mai longevivi angajati ai retelei, fiind unul dintre cei care au pus pe picioare afacerea, in 2004. Este partener al lui Zuckerberg si inca face parte din echipa.

11. Sean Parker a fost printre primii angajati ai retelei Napster si este co-fondator al site-ului de socializare. A lucrat la Facebook intre 2004 si 2007, unde a ocupat functia de presedinte. A ramas in continuare implicat in activitatea site-ului, dar este si Managing Partner la Founders Fund.

12. Eduardo Saverin este, de asemenea, co-fondator al retelei si a ajuns celebru dupa ce l-a dat in judecata pe Zuckerberg, pentru drepturi de proprietate. Cei doi au ajuns intr-un final la o intelegere, in prezent Saverin fiind investitor independent.

13. Chris Hughes, al treilea co-fondator al Facebook, a fost purtator de cuvant al companiei. Ulterior s-a ocupat de coordonarea pe internet a campaniei presedintelui american Barack Obama, in 2008. In prezent este director executiv la Jumo.

14. Andrew McCollum a creat primul logo al site-ului si a ocupat pozitia de inginer intre anii 2004 si 2006.

15. Dustin Moskovitz, coleg de camera al lui Zuckerberg, s-a ocupat de dezvoltarea tehnica a site-ului din 2004 si pana in 2009. Impreuna cu seful Facebook, a parasit Harvardul pentru a se muta in California si a dezvolta afacerea. Dupa ce a parasit site-ul de socializare a infiintat Asana.

Si nu in ultimul rand, cel mai important om de la Facebook, Mark Zuckerberg, cel care a avut ideea crearii site-ului si care se afla in continuare la conducerea lui. Daca va intrebati de ce culoarea predominanta a site-ului este albastru, acest lucru este o urmare a faptului ca Zuckerberg este daltonist si nu distinge rosul de verde.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...