Fabrica BMW la Lugoj? Vezi ce ar putea sa atraga celebrul producator auto german inspre Timis

Cei de la BMW au anuntat inca din urma cu cateva luni ca sunt interesati de o fabrica de automobile in Europa de Est, iar Romania era una dintre optiuni. Zilele trecute autoritatile locale din Lugoj au lasat de inteles ca orasul timisean ar putea fi o varianta.

Alin Gaidos, consilier local la Lugoj a declarat zilele trecute ca „din surse neverificate inca, am aflat ca producatorul bavarez BMW s-a aratat interesat de construirea unei fabrici la Lugoj. Pentru aceasta ar avea nevoie de 100 de hectare de teren, iar noi ar trebui deja sa ne orientam spre aceste aspecte”.Iar primarul Lugojului, Francisc Boldea, a confirmat cele spuse de consilier, fara a oferi detalii. „Deocamdata nu am multe date. Discutia este la un nivel de principiu si nu am informatii sau oferte concrete, de aceea nici nu am dat publicitatii aceasta noutate”, a declarat Boldea in sedinţa de consiliu, citat de publicatia locala Redesteptarea.

Conform presei germane, extinderea BMW este absolut necesara, dat fiind planul constructorului bavarez de a vinde doua milioane de masini pe an in 2016, fata de 1,67 milioane, anul trecut, scrie www.capital.ro. Dacă constructorul auto bavarez va alege Lugojul pentru noua unitate de producţie ar insemna ca România să fie gazda a trei mari producatori auto. Tara nostra ar fi putut avea 3 mari producatori auto incă din 2007, atunci cand Daimler a ales Ungaria, desi era la un pas să deschida fabrica tot intr-o localitate din judetul Timis, mai scrie www.capital.ro care explica si avantajele pe care le-ar putea avea in prezent Romania si implicit Lugojul, fata de acum cinci ani.
Unul dintre cele mai importante avantaje pentru nemti il contitue faptul ca , din cauza crizei economice, in ultimii 4 ani, preturile terenurilor au scazut drastic, ajungand la mai putin de jumatate, iar tendintele in perioada următoare sunt tot negative. Un alt avantaj este infrastructura. In scurt timp ar trebui finalizat un nou tronson din autostrada Timisoara-Lugoj (9,5 km), iar următoarele loturi au fost deja licitate, urmand sa fie declarat constructorul si pentru ceilalti 25,6 kilometri. Tronsonul de autostrada Timişoara-Arad a fost deja finalizat, iar pană in aprilie 2013 ar trebui, conform contractului, sa fie finalizat şi tronsonul care face legatura cu Vestul, mai exact cu Ungaria. Totodata, forta de munca si personalul calificat este un alt atu al Romaniei, salariile situandu-se incă la un nivel redus fata de media europeana.

Citeste mai multe pe www.capital.ro

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cititi o exceptionala analiza, ca sa vedeti cum s-au derulat lucrurile ptr Mercedes la Kecskemet. Primul cuvint de capatii: discretia.
    „Culisele celei mai mari investiţii ratate de România: UZINA MERCEDES, mamutul de 1,2 miliarde euro” in Romania Libera.