Noutati :

Exista nume care garanteaza reusita in viata? Se pare ca da. 10 nume romanesti, de baieti, predestinate succesului

10 septembrie, 2014 - 07:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Sa fie, oare, adevarat ca un nume bine ales la nastere poate influenta destinul unui om? Unii cred ca da, altii sunt de parere ca ideea ca un simplu nume sa aiba atata impact asupra vietii cuiva este absurda.

Si, totusi, daca e adevarat? In Marea Britanie, in 2008, peste 6.000 de oameni au raspuns intr-un sondaj ca percep numele de “James” si “Elizabeth” ca fiind predestinate succesului. La polul opus, “Brian” si “Lisa” erau percepute ca avand cele mai putine sanse sa apartina unor persoane de succes.

E posibil ca oamenii sa faca, oarecum in mod automat, asocieri ale unui nume cu o persoana foarte cunoscuta. In cazul lui James, cu vreunul dintre regii Angliei si Scotiei sau, cine stie, poate chiar cu personajul James Bond. In cazul lui Elizabeth, cu regina Marii Britanii sau cu faimoasa actrita Elizabeth Taylor. Acel nume pe care il asociaza unei persoane de succes poate capata, astfel, un caracter magic.

Totusi, pare ciudat ca un simplu nume sa poata avea puterea de a influenta destinul cuiva, dar nu e neaparat imposibil. In sprijinul acestei credinte sta teoria profetiei care se auto-implineste. Aceasta este prezicerea care, prin simplul fapt ca a fost facuta, da nastere la evenimente care o confirma, pe parcurs.

In ordine alfabetica, va prezentam 10 nume romanesti de baieti care par sa fie predestinate succesului. Sunt purtate cu mandrie de cunoscuti oameni de afaceri, politicieni, artisti sau sportivi, sau apartin unor personalitati marcante din trecutul Romaniei.

1. Adrian – Provine din Hadrianus = din Hadria, oras din Nordul Italiei, care a dat si numele Marii Adriatice. Sase Papi au purtat acest nume.
Romani celebri cu numele Adrian: Adrian Enache, Adrian Mutu, Adrian Pintea, Adrian Paunescu

2. Catalin – [greaca] katharos = pur; hekateros = amandoi sau de la numele zeitei Hecate
Romani celebri cu numele Catalin: Catalin Morosanu, Catalin Crisan, Catalin Maruta

3. Constantin – [latina] constant/statornic
Romani celebri cu numele Constantin: Constantin Brancusi, Constantin Noica, Constantin Tanase, Constantin Zamfirescu, Constantin Kiritescu, Constantin Lacatus, Constantin Chirita

4. Cristian – [ latina] crestin
Romani celebri cu numele Cristian: Cristian Chivu,  Cristian Tudor Popescu,  Cristi Tabara, Cristian Ciocan, Cristian Nemescu

5. Florin – [latina ] Flos = floare
Romani celebri cu numele Florin: Florin Piersic, Florin Chilian, Florin Zamfirescu, Florin Busuioc

6. George – [greaca] Georgos = fermier, lucrator al pamantului; ge = pamant + ergon = munca
Romani celebri cu numele George: George Enescu, George Bacovia,  George Valsan, George Calinescu, George Toparceanu, George Becali, George Pruteanu

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...