Eugen Manole

Ma tot intreb cum a putut sa fie “falimentat” un mastodont ca si Comtim-ul, in conditiile in care, pe la inceputul anilor ’90, managerul general (singurul manager al vremii, restu’ erau directori), a “spart” mastodontul in firmulite mici sau, mai exact, l-a reorganizat. Miscare foarte inteligenta la vremea respectiva, a creat centre de cost independente pentru a le eficientiza. A fost primul om care a inteles ce inseamna “descentralizarea” si la ce e buna. Degeaba, Iliescu si ai lui, parazitii ministerelor si ai parlamentului erau insetati de putere, si-au avut nevoie de “iubire” populara si pentru asta a fost nevoie doar de “paine” – circul era in toata presa vremii. in loc sa subventioneze tractoarele si agricultura, autoritatile FSN-iste au subventionat parizerul si carnea de porc, in loc sa subventioneze productia de seminte pentru agricultura, au subventionat laptele si painea si exemplele pot continua... Astazi, te duci la Szeged si-ti cumperi din alimentara lor, vajcrem (branza cu smantana), cukor (zahar) si altele...  Tot astazi, te duci in alimentara la noi si-ti cumperi: vajcrem (branza cu smantana), cukor (zahar) si altele! Traim cu falsa impresie ca au existat “interese straine”, or fi fost si alea, dar n-au avut mult de munca, pentru ca toti cretinii de neo-comunisti, post-ceausisti si-au asumat conducerea tarii. Am convingerea ca noi romanii ne-am cam tras-o singuri… craca de sub picioare. inca n-am vazut in “streangul” justitiei niciun director general de minister si, cu atat mai putin, vreun ministru care si-a asumat o lege...

Ma tot intreb cum a putut sa fie “falimentat” un mastodont ca si Comtim-ul, in conditiile in care, pe la inceputul anilor ’90, managerul general (singurul manager al vremii, restu’ erau directori), a “spart” mastodontul in firmulite mici sau, mai exact, l-a reorganizat. Miscare foarte inteligenta la vremea respectiva, a creat centre de cost independente pentru a le eficientiza. A fost primul om care a inteles ce inseamna “descentralizarea” si la ce e buna. Degeaba, Iliescu si ai lui, parazitii ministerelor si ai parlamentului erau insetati de putere, si-au avut nevoie de “iubire” populara si pentru asta a fost nevoie doar de “paine” – circul era in toata presa vremii.
in loc sa subventioneze tractoarele si agricultura, autoritatile FSN-iste au subventionat parizerul si carnea de porc, in loc sa subventioneze productia de seminte pentru agricultura, au subventionat laptele si painea si exemplele pot continua…
Astazi, te duci la Szeged si-ti cumperi din alimentara lor, vajcrem (branza cu smantana), cukor (zahar) si altele…  Tot astazi, te duci in alimentara la noi si-ti cumperi: vajcrem (branza cu smantana), cukor (zahar) si altele!
Traim cu falsa impresie ca au existat “interese straine”, or fi fost si alea, dar n-au avut mult de munca, pentru ca toti cretinii de neo-comunisti, post-ceausisti si-au asumat conducerea tarii. Am convingerea ca noi romanii ne-am cam tras-o singuri… craca de sub picioare.
inca n-am vazut in “streangul” justitiei niciun director general de minister si, cu atat mai putin, vreun ministru care si-a asumat o lege…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Draga Eugen,NICI ACUM nu realizaezi marea politica de Bucuresti??!!In afara de Comtimul lui Cirpanu,a fost si Kandia(in paragina),fabrica de bere locala aruncata la SAB-Miller,Guban sau Modern in asteptare de hypermarketuri,Banatim la mina unor ciudati investitori nemti sau italieni,Solventul care a avut un scandal de deseuri toxice in curte(apoi tacere…)Elba fragmentata in bucati…Sau Tigaretele distruse de politica lui Nastase 4 CASE,pentru ZAHER…Sau Electromotor,IPL,Tehnometal,Optica,Teracote(fost Extraceram)obladuite de fratii Cristescu…pina la falimentul suprem…Sau vechea fabrica CIFA (Ciorapi)de asemenea in paragina…Asa cum s-ar spune doar berea si carnea mai au trecere pe la noi…AHHH…Si Bega-Pam cu brutariile pe lemne (3 la numar-Traian,Solventul si vis-a vis de Casa Studentilor)sau noile Kaufland cocotate pe defunctele fabrici de piine…In Romanica noastra NICIODATA nu vom gasi pe cineva in STREANGUL justitiei…Exemple-FLOTA-BASESCU,TAMARA-NASTASE 4CASE,FNI-VANTU,sau CASUNEANU regele umil al asfaltului…Chitac s-a dus asteptam sa se duca si Stanculescu…Sanatate!!!