Este momentul sa readuceti piscina la viata! Vezi ce lucrari sunt necesare si cat te costa!

Pentru ca vara este pe punctul de a se instala, este momentul sa va readuceti la viata oaza de racoare din curtea dumneavoastra, si anume, piscina. Cu un cost care variaza intre 300 si 500 euro, piscina din curtea dumneavoastra se poate transforma in oceanul de pe malul unei plaje exotice.

Pentru ca apa obligatoriu trebuie schimbata o data pe an, cea mai potrivita perioada este chiar aceasta. Pentru inceput, cu o perie obisnuita insa cu produse speciale, trebuie sa curatati toti peretii piscinei de depunerile de calcar, de alge si bacterii. In zonele cu apa dura, se recomanda adaugarea de produse speciale la inceputul fiecarui sezon, pentru ca exista un mare risc de depuneri de calcar. Daca piscina goala nu prezinta depuneri de calcar sau poluanti, trebuie sa verificati filtrul si apoi sa o umpleti cu apa proaspata. Dupa reglarea pH-ului la valorile normale, adica intre 7.0 si 7.4, trebuie sa aplicati un tratament pe baza de clor.

Mare atentie, ca dezinfectantii concentrati au un efect decolorant. Se recomanda un dezinfectant cu dizolvarea mai inceata, care se aplica intr-un skimmer, un dispozitiv de dozare, care ajuta la evitarea aparitiei petelor decoloratoare. In cazul in care nu aveti un sistem automat de intretinere a piscinei, trebuie sa stiti ca o data pe saptamana trebuie sa-i aplicati un tratament cu un ingredient activ pentru dezinfectie si prevenire a dezvoltarii algelor, la fel cum mai trebuie sa stiti ca filtrarea este elementul esential pentru a mentine o apa pura si cristalina. Aceasta trebuie dimensionata in functie de volumul de apa, iar piesele pentru recircularea apei sa fie asezate in asa fel incat sa fie recirculata toata apa din piscina. Filtrarea cu nisip cuartos este cel mai utilizat procedeu in intreaga lume, pentru a asigura o apa de calitate si o intretinere simpla.

Cea mai comuna cauza a turbiditatii apei din piscina este filtrul murdar sau contaminat. Aceasta apare in general la piscinele unde viteza procesului de back washing nu este suficienta, insa si pentru aceasta problema exista substante speciale. Chiar daca apa din piscina este tratata corect, acumularea de substante dizolvate (in special saruri) este inevitabila. Concentratia excesiva de saruri poate fi prevenita doar adaugand apa proaspata dupa un program regulat, adica un 5% din volumul total de pe o saptamana, echivalentul a 5 minute de back-washing. In cazul piscinelor acoperite, riscul acumularii de saruri este mai mic, deoarece cantitatea de apa evaporata este mai mica, astfel reducandu-se si cantitatea de apa proaspata ce trebuie adaugata regulat. Asa arata un minim de investite pentru ca gradina dumneavoastra sa devina un loc racoros si anul acesta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


    Pareri

  1. Clor ,acizi,agenti floculanti,detergenti speciali de curatare,vor fi in cantitati extrem de mici,ducand spre inexistente cand in piscina dvs, va montati un dispozitiv Quantum de la Freebioenergy Romania !! Aceasta tehnologie, modifica apa la nivel structural,energizand-o si ionizand-o.Pe peretii piscinei nu se mai formeaza depunerile de calar(si nici in instalatii),depunerile de alge,deci din start mai putina munca la curatare,mai putine costuri de intretinere,si apa de calitate la nivel ambiental.Dispozitivele sunt complet Bio,nu folosesc curent electric,baterii sau magneti.Este ultima aparitie in domeniul tehnologiei ce opereaza asupra apei. Aceasta apa este o apa structurata la nivel energetic,o apa vie.Dispozitivele despre care vorbesc,inlatura si calcarul vechi depus pe instalatii,si rugina.Mai presus de toate,eliminand calcarul,elimina biofilmul adica Casa Bacteriilor . Un dispozitiv Quantum va ridica calitatea vietii,si reduce costurile obisnuite intretinerii unei piscine.Dispozitivele functioneaza in mai multe domenii .Apartamente ,case,vile ,blocuri de locuinte,piscine, hoteluri spitale ,cabinete stomatologice,agricultura(Foarte benefic pentru ca nu se mai folosesc chimicale si ingrasaminte )totul se trateaza cu apa pura.Cateva idei vi le puteti face pe pagina de facebook Freebioenergy Romania.