E oficial: toata lumea minte, zilnic. Cine sunt cercetatorii care demonstreaza asta?

Aproape toti oamenii mint in conversatiile purtate zi de zi. Motivul? Spera sa para mai placuti si mai competenti. Demonstratia nu a fost facuta de cercetatorii britanici, ci de psihologii Universitatii din Massachusetts, SUA.

Multi considera ca o mica minciuna nu poate rani pe nimeni, dar amploarea pe care o are, de fapt, fenomenul este cutremuratoare.

Savantii de la Universitatea din Massachusetts au descoperit ca 60% din oameni spun, in media, doua-trei minciuni in doar 10 minute de conversatie. Daca discuta este mai multa, procentul creste pana la maxim.

Oamenii zic multe minciuni in conversatii, dar nu ne asteptam sa descoperim ca se minte chiar atat de mult in viata de zi cu zi, a declarat psihologul Robert S. Feldman, unul dintre cercetatorii care au efectuat studiul ce va fi publicat in iunie in revista de specialitate Jurnalul de Psihologie Sociala Primara si Aplicata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...