Noutati :

Designerii timisoreni in concursul Elle Decoration Romanian Design Awards 2018

9 martie, 2018 - 03:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: DECO
1

Una dintre cele mai apreciate distincţii în designul românesc este cea acordată de Elle Decoration Romanian Design Awards. Premiile oferite înseamnă o adevărată recunoaştere atât a talentului cât şi a performanţelor din domeniul amenajărilor interioare.

În acest an, numărul timişorenilor care intră în competiţia ELLE se măreşte. Mai precis, este vorba despre trei designeri autohtoni Mihai Caraghiaur, Alexandra Avram şi biroul Ezzo Design.
Prin munca lor, designerii timişoreni pun Vestul ţării pe locurile fruntaşe în ceea ce priveşte estetica, rafinamentul, bunul gust şi creativitatea.

Proiectele timişorenilor aflate în competiţie pot fi votate:

Mihai CaraghiaurAICI
EZZO DESIGNAICI
Alexandra AvramAICI

Fiecare amenajare spune o poveste. Spaţiul amenajat de Mihai Caraghiaur pune în valoare concept store-ul Tempini, companie care a pornit dezvoltarea internaţională încă de acum 10 ani, cu Showroom-ul din Timişoara, situat pe Calea Aradului 115. La ora actuală, showroom-urile companiei sunt concepute la cele mai înalte standarde precum în marile capitale ale lumii. La categoria amenajări ale spaţiilor publice, în competiţia ELLE se află concept-store-ul din Bucureşti.

Intrând în casa de pe strada Frumoasă nr. 19, din Bucureşti, simţi un aer boem, aristocratic, caracteristic locuinţelor din înalta societate. Asta povestesc vecinii care spun că acolo a locuit Principesa Brâncoveanu.

Amprenta lăsată de familia nobiliară a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru designerul care îşi aminteşte cum a început proiectul.

Am pornit proiectul din dorinţa de a face o casă sofisticată dar ea avea amprenta iniţială, iar asta a fost un plus de valoare adăugat. Este o valoare care te influenţează. Este un privilegiu să amenajezi casa unei Principese. Aveam în mână o“bijuterie” prin istoricul şi încărcătura emoţională. Cum să o valorific a fost o provocare”, declară designerul Mihai Caraghiaur.

În acest spaţiu designul, arta şi confortul se întrepătrund şi formează un mixt definind conceptul de “acasă”. Fiecare metru pătrat al imobilului a fost reinterpretat lăsând în prim plan aspectul locuibil al unei case şi nu funcţia de Showroom. Fiecare colţ amenajat respiră aerul aristocratic prin materialele pe care Tempini le pune în valoare: colecţiile de ceramică, obiecte sanitare aduse în exclusivitate de companie, branduri recunoscute la nivel internaţional. Totodată aici descoperim arta care dă autenticitate locului.

Satisfaţia de a putea selecta operele de artă şi să ai acces la aceasta: de la tapiţerii, obiectele de artă pe care le alegi pentru o casa individuală, asta e satisfacţia când lucrezi cu valori. Acum pot afirma că sloganul: Simte-te acasă- Feel at home – Tempini, chiar a fost pus în funcţiune prin toate elementele care redau căldura unui camin”, spune Mihai Caraghiaur. Regăsim în această casă Rinocerontte, sculptura renumitului artist Stefano Bombardieri, picturi pe pereţi ale tinerilor artiştilor contemporani timişoreni, sculpturi, dar şi portretul familiei Tempini care ilustrează, de fapt, istoria brandului. Pe scurt, casa este un dialog multicultural care spune poveşti nobile.
Proiectul poate fi votat AICI 

Alt proiect care intră în categoria “Cea mai bună amenajare a unei locuințe private” este spaţiul amenajat de biroul Ezzo Design.

Designerii au numit proiectul Nocturn. Pentru cei care privesc amenajarea, Nocturn poate fi şi o antiteză cu realitatea pe care o scot la lumină: perfecţiunea amenajării unui locuinţe într-un mod fără cusur. Dar tocmai asta este Nocturn – o “poveste a contrastelor” scrisă prin îmbinări ale materialelor precum lemnul, marmura, sticla, pielea, catifeaua.
Proiectul poate fi votat AICI

SURSA FOTO – EZZO

Tot în categoria “Cea mai bună amenajare a unei locuințe private” intră şi timişoreanca Alexandra Avram.

Aceasta demonstreză că arta de a amenaja o casă stă în capacitatea de a restrânge idei măreţe, într-un spaţiu mic. Apartamentul amenajat are o singură cameră. Dar nu e aşa? Cu toţii ştim că esenţele tari, se ţin în sticluţele mici. Proiectul poate fi votat AICI

SURSA FOTO – site Elle Decoration Romanian Design AwardsInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Oamenii au suflet unic.totul depinde de educatie.poti tu sa sti ce se ascunde in sufletul omului?o casa trebuie sa fie ca spiritul fiecarui om.