Descoperire uimitoare: schimbarea fonturilor ar ajuta administratia SUA sa economiseasca 400 milioane de dolari pe an

Suvir Mirchani, un elev in varsta de 14 ani de la o scoala din Pittsburg a descoprit o metoda extrem de ingenioasa prin care administratia SUA ar economisi 400 de milioane de dolari pe an, doar prin schimbarea fonturilor din documentele oficiale.

Totul a pornit de la constatarea tanarului ca scoala in care invata ii da un numar extrem de mare de pagini tiparite. El a fost curios sa afle cat costa cerneala folosita si a calculat ca ea reprezinta 60% din costuri.

Elevul a stabilit ca simpla schimbarea cu fontul Garamond, stil de scriere mai subtire decat Times New Roman, folosit in marea majoritate a cazurilor, ar reduce consumul cartusului de cerneala al imprimantei cu 24%, salvand scoala, anual, de cheltuirea a 21.000 de dolari.

Plecand de la aceasta constatare, baiatul a calculat ca guvernul SUA ar economisi aproximativ 400 de milioane de dolari in fiecare an daca ar proceda in acelasi fel. Concluziile elevului au atras atentia revistei „Journal for Emerging Investigators”, care i-a publicat solutia extrem de simpla pentru reducerea cheltuielilor.

Autoritatile americane considera „remarcabila” propunerea elevului, insa afirma ca, in locul schimbarii fontului folosit, prefara publicarea continului pe Internet.Totusi, tiparirea documentelor de catre guvernul Statele Unite costa anual in jur de 1,8 miliarde de dolari.

Sursa: ziare.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...