Dan Negru: Despre coloana infinitului prostiei

Pana si in tabloide a inceput paranoia cu aducerea lui Brancusi in Romania. La ce bun? Zilele trecute am ramas in „pana prostului”- fara benzina- asteptand sa gasesc o benzinarie intre Targu-Jiu si Rm.Valcea. Un drum pe care gasesti cu greu o benzinarie va deveni peste noapte la fel de circulat ca Pompidu, locul unde se afla o parte din Brancusi? E mai vandabil Brancusi la Paris decat la Targu-Jiu!

In drumurile mele spre Timisoara adeseori o iau pe la Targu Jiu si niciodata n-am vazut vreun autobuz ticsit cu turisti straini, inghesuindu-se sa faca poze cu Poarta Sarutului sau Coloana Infinitului… Ce nebun ar face sute de kilometri pe hartoape, pe un drum care nici macar benzinarii n-are, ca sa-l vada pe Brancusi la Targu Jiu? Azi, in Romania operele lui sunt decor de fotografii de nunta. Atat…

Brancusi a fost refuzat de statul roman si facut tradator de tara atunci cand a vrut sa-si doneze operele. Urmarea a fost ca Brancusi a renuntat imediat la cetatenia romana si si-a donat operele statului francez…

Astazi operele lui Brancusi sunt in Paris la centrul Pompidu, pe unde trec anual milioane de turisti. Lui Brancusi i s-ar face un deserviciu urias daca operele lui ar fi aduse in tara!!! Nimeni nu le-ar mai vedea! In toata Romania intra anual tot atatia turisti cati intra intr-o zi intr-un McDonald din Paris.
Brancusi face imagine Romaniei de la Paris, mai mult decat ar face de aici!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.