Dan Negru: Dallas – din nou! Ma bucur ca noul Dallas vine in Romania

„Dallas” e istorie, e clasic si se spune ca fiecare om de televizune care se respecta are obligatia sa citeasca intreg scenariul “Dallas”.

E o lectie fara de care n-ai cum sa intri in meseria asta, e ca si cum un fotbalist n-ar fi vazut niciodata golurile lui Maradona sau un muzician n-ar fi ascultat niciodata Beatles… Recunosc, n-am citit scriptul Dallas, dar n-am deloc pretentia de a fi coleg de breasla cu cei care fac televizune adevarata, acasa la ea, in America… Ne despart ani de evolutie…!

Primul game-show televizat american s-a difuzat in 1941!

In 21 noiembrie 1980 CBS difuza episodul “Cine l-a impuscat pe J.R?” care a adunat in fata televizoarelor 83 milioane de americani, cifra record pana in ziua de azi… Ca o comparatie, funeraliile lui Michael Jackson au strans 32 milioane de americani.

Ca sa pastreze secretul, ca deznodamantul sa nu apara in ziare inainte de a fi difuzat la televizor, producatorii Dallas-ului au filmat 11 posibile variante de scenariu cu 11 posibili atacatori ai lui J.R. Doar cei doi scenaristi principali ai serialului cunosteau varianta care va aparea la televizor, cei doi fiind supravegheati in perioada dintre finalizarea scriptului si difuzarea episodului de o echipa formata din 40 de garzi de corp… A meritat… 30 de secunde de publicitate s-au vandut in acel episod cu 700 000 de dolari, cifra uluitoare si pentru zilele noastre…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.