DAN NEGRU: America lui Chaplin…

Dan Negru

Sunt invidios pe Sandra Stoicescu pentru sansa de a sta fata in fata cu Geraldine Chaplin… Excelent interviul Sandrei cu fiica lui Chaplin… Exilat din America – acuzat ca are simpatii comuniste – Chaplin a fost ridicat la rangul de cel mai mare actor din toate timpurile, tocmai de americani…

Anul acesta, ziarele si televiziunile americane au reluat subiectul mortii lui Chaplin, aventura lui de dupa moarte e un subiect care revine mereu in atentie… In 1977, de Craciun, Chaplin a murit in somn pentru ca, la doar un an dupa, cadavrul sau, cu tot cu cosciug avea sa fie furat de cativa tembeli care sperau sa primeasca o suma de bani in schimbul corpului actorului. Doar ca familia a amanat plata rascumpararii asa ca hotii au aruncat cadavrul pe marginea unui lac din Elvetia. Chaplin a fost ingropat apoi sub un strat de beton gros de aproape doi metri… Nici in ziua de azi nimeni nu stie cu siguranta daca acolo e chiar inmormantat faimosul comic, cine i-a rapit cadavrul, de ce…

Televizunile au reluat subiectul punandu-si intrebarea daca nu cumva familia a inscenat toata povestea pentru a atrage atentia presei si a obtine astfel venituri suplimentare… Imagini cu corpul in putrefactie a lui Chaplin au rulat din nou pe unele canale americane cu riscul unor amenzi usturatoare de la FCC (CAN-ul lor).
Intrebata daca Chaplin a urat America, fiica lui, Geraldine, a dat un raspuns evaziv: America l-a expulzat, aceeasi America l-a trimis in istorie!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.