Cum sa alegeti mocheta potrivita pentru acasa

Pentru a cumpăra cea mai bună mochetă pentru casa dvs., trebuie să aflați despre diferite stiluri, materiale și calitate pentru a vă asigura durabilitatea și confortul pentru satisfacția dvs. pe termen lung.

Achiziționarea unei mochete se aseamănă mult cu achiziționarea unei mașini. Implică o investiție financiară uriașă; toate tipurile diferite de covoare de living, stiluri, culori și mărci vă pot face să vă învârtiți în jurul capului; și deseori ajungeți să aveți de-a face cu achiziții sub presiune. Experiența poate fi atât de copleșitoare încât este tentant să faceți cumpărături având în minte doar o culoare și un stil de bază și să vă bazați pe recomandările vânzătorilor.

Mocheta este una dintre cele mai mari investiții pe care le veți face în casa dumneavoastră. Făcându-vă niște teme de bază, comparând cumpărăturile și lucrând cu un comerciant cu reputație, veți putea înțelege tipurile de mochetă care se potrivesc cel mai bine pentru casa dvs. și veți putea cumpăra covoare care se potrivesc nevoilor dvs. și care vă dau încredere că obțineți un produs de calitate la un preț bun.

Acest articol vă va oferi un context de bază în ceea ce privește tipurile, stilurile și calitatea mochetelor și va discuta despre principalele lucruri la care trebuie să vă gândiți atunci când cumpărați mocheta nouă. Ne vom concentra pe fibrele sintetice în acest articol. Fibrele naturale, cum ar fi lâna, sunt superbe, dar nu se încadrează în gama de prețuri a majorității oamenilor.

Nailonul depășește toate celelalte fibre în ceea ce privește durabilitatea, rezistența și întreținerea ușoară. Aceasta este o alegere bună dacă doriți ca mocheta să dureze un deceniu sau mai mult, pentru zonele cu trafic intens și în casele cu copii și animale de companie. Fibrele de nailon de calitate superioară sunt „de marcă”, iar eticheta mochetei va folosi termeni precum „100% Mohawk Nylon” sau „100% Stainmaster Tactesse”. Fibrele de nailon de calitate inferioară, „fără marcă”, sunt enumerate pur și simplu ca „100% nailon”. Cel mai puternic și mai moale tip (și cel mai scump) este nailon 6.6. Nu uitati nici de covoarele pentru living!

Triexta este o fibră recent clasificată, derivată parțial din zahăr de porumb. Are proprietăți excelente, permanente, anti-pătare (nailonul trebuie tratat cu produse de protecție împotriva petelor pe toată durata sa de viață). De asemenea, are o bună rezistență, dar este prea devreme pentru a spune dacă va egala durabilitatea nailonului în zonele cu trafic intens. Datorită rezistenței sale superioare la pete, aceasta este o alegere bună dacă aveți copii mici sau animale de companie.

Poliesterul (numit și PET) este rezistent la pete, foarte moale și luxos sub picioare și este disponibil în culori profunde și vibrante. Cu toate acestea, este mai greu de curățat, are tendința de a se desprinde și nu este la fel de durabil ca și nailonul. Este cel mai bine utilizat în zonele cu trafic redus (cum ar fi dormitoarele) și în gospodăriile fără copii sau animale de companie. O alegere plăcută și confortabilă dacă vă place să faceți exerciții pe mochetă.

Olefina (polipropilenă) este o fibră atractivă și ieftină care este puternică și rezistă la decolorare, dar nu este la fel de rezistentă ca și nailonul. Este cel mai adesea transformată în fibre Berber cu bucle, cu o țesătură noduroasă care ascunde murdăria. Are o bună rezistență la pete, la statică și la mucegai. Mocheta din olefină este adesea ales pentru zonele 1curate” cu trafic ridicat, cum ar fi camerele de familie și zonele de joacă.

Saxonia (numită și catifea sau pluș) este o mochetă tăiată care funcționează bine în sufragerii formale, camere de zi și dormitoare. Arată urmele de pași și urmele de aspirare și nu este o alegere bună pentru zonele cu trafic intens și pentru copiii activi. Calitatea de bază durează aproximativ cinci ani.

Cum să verificați calitatea unei mochete

Îndoiți proba de mochetă pe spate. Dacă puteți vedea ușor dosul, este o mochetă de densitate mică (calitate inferioară) care se va strivi mai ușor.

Un vânzător vă poate spune că anumite tipuri de mochete sunt o afacere bună, dar nu vă bazați doar pe cuvântul său. Verificați eticheta, manipulați mocheta și întrebați vânzătorul despre aceste semne de calitate.

Cel puțin 34 până la 40 de gramaje. Intervalul este, în general, între 20 și 80, iar cu cât numărul este mai mare, cu atât mocheta este mai grea și mai rezistentă.

O răsucire de 5 sau mai mare. Răsucirea este numărul de ori de câte ori tufele sunt răsucite împreună. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mocheta este mai rezistentă.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.