Noutati :

Consiliul Judetean Timis cere finantare europeana de aproape 50 de milioane euro pentru deponeul ecologic de la Ghizela

31 ianuarie, 2011 - 10:35 AM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Pana in vara acestui an, groapa ecologica de gunoi de pe raza comunei Ghizela va deveni functionala, promit liderii CJT. Presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat ca in cursul lunii februarie va demara si licitatia pentru alegere unui operator al deponiei. In acelasi timp, se asteapta acceptarea finantarii europene.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Adam Craciunescu, s-a aflat saptamana trecuta la Bucuresti, la Ministerul Mediului, unde a avut loc misiunea de evaluare a proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Timis”. Aceasta misiune de evaluare este o etapa importanta in procesul de obtinere a finantarii proiectului si a avut ca obiectiv atat clarificarea observatiilor prelimimare ale Comisie Europene, cat si analiza capacitatii pentru a putea gestiona proiectul cat mai eficient. La intalnire au participat reprezentanti ai Comisiei Europene, cei de la POS Mediu, POS Mediu Timisoara, firmele de consultanta.

„S-a prezentat de catre firma de consultanta proiectul nostru in intregime si s-a apreciat ca poate fi implementat. Reprezentantii de la Comisia Europeana au acceptat integrarea in proiect a proiectelor Phare care au fost implementate la nivelul localitatilor din Timis. S-au acceptat si cele patru centre de sortare de la Deta, Jimbolia, Timisoara si Faget. S-a prezentat si analiza cost-beneficiu, care va fi refacuta pana vineri, centralizand toate aspectele legate de costul privind colectarea, sortarea si depozitarea deseurilor nepericuloase din judet. Am convingerea ca dupa depunerea analizei cost-beneficiu, in forma stabilita in cadrul misiunii de evaluare, aplicatia pentru obtinerea finantarii va primi unda verde”, a declarat Craciunescu.

Suma pe care Consiliul Judetean Timis a solicitat-o de la Comisia Europeana este de 48.060.000 euro, iar Consiliul Judetean ar avea de achitat costurile neeligibile de 2.733.000 euro. Raspunsul Comisiei Europene va fi aflat in circa o luna.

Stadiul lucrarii deponiei de la Ghizela este de 90%. Santierul a fost oprit din cauza conditiilor meteo, dar dupa 23 februarie se vor relua lucrarile, spune Craciunescu, precizand ca in aprilie se vor face primele teste. „Licitatia pentru operatorul de la Ghizela cred ca poate fi lansata in aceasta luna. Toate administratiile din judet au operator pentru preluarea deseurilor. Se vor pastra contractele care sunt, dar este posibil ca pe viitor sa fie un singur operator”, a declarat presedintele CJT in sedinta de plen de luni dimineata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...