Noutati :

Cine vrea sa ridice parcarea de 500 de locuri, ca in Germania, din spatele magazinului Bega? SDM asteapta partener

24 martie, 2014 - 10:42 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Conducerea Primariei Timisoara promite de ceva vreme o parcare supraterana in centrul orasului. Nicolae Robu spune ca, in cel mai scurt timp posibil, in spatele magazinului Bega va fi ridicata o parcare ca-n Germania. Specialistii din primarie au intocmit deja caietul de sarcini si se pregatesc sa dea drumul la licitatie.

„In spatele magazinului Bega dam drumul saptamana viitoare la licitatie pentru contractarea partenerului privat. Va fi o astfel de licitatie pentru SDM, dupa modelul de la Finante. Numai ca acum partenerul va fi selectat prin competitie publica, nu prin negociere directa. Nu am avut discutii cu nimeni pana acum, vom face anuntul public de rigoare, vom lansa un termen”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

opiniatimisoarei.ro a scris inca din luna februarie despre aceasta parcare. Atunci, edilul dezvaluia ca documentatia necesara pentru demararea licitatiei, inclusiv caietul de sarcini, va fi gata pana la finele lunii februarie, urmand ca in 6 luni, daca totul merge conform planurilor, sa fie ridicata parcarea, pe structura metalica. S-a intarziat asadar cu o luna.

Noi il luam partener pe cel care face cat mai multe. Regimul de inaltime va fi cat vor spune arhitectii, cel putin cat este magazinul Bega, evident. Cel putin 500 de locuri de parcare vor fi acolo, consultarile preliminare arata ca spatiul este suficient. Asta va fi un criteriu eliminatoriu. Alt criteriu: sa se garanteze ca tariful de exploatare per loc va fi inferior mediei din zone similare din cele mai apropiate 3 municipii ca populatie, din Romania, dupa recensamantul oficial. Cum va fi pretul pietei, depinde, ca va fi in regim privat, dar acest tarif va trebui sa fie angajat de la licitatie ca nu va depasi media celor mai apropiate orase ca populatie, explica atunci primarul.

Un ultim criteriu impus de edil in alegerea firmei care sa devina partener Primariei Timisoara se refera la termenul limita destinat construirii.

E vorba de timpul de realizare a investitiei, de predare la cheie. Cred ca in 6 luni poate fi gata. Aceasta ar fi prima parcare pe care o vom avea, va fi gata inainte de finalizarea proiectului de reabilitare a centrului istoric. Nu luam din spatiu verde, va fi exact pe parcarea actuala din spatele magazinului Bega, unde era bariera inainte, a conchis Robu.

In alta ordine de idei, poate abia la sfarsitul verii vom avea o parcare cu cateva sute de locuri amenajata de primarie, cu ajutorul unei firme, in zona centrala a orasului. Asta desi 10 strazi si 4 piete din zona istorica a Timisoarei sunt in plin santier si reprezentantii primariei au mai taiat recent din locurile de parcare din zona.

CITESTE SI: E batut in cuie: anul acesta vom avea parcare ca-n Germania in spatele magazinului Bega, promite Nicolae Robu. Incepe licitatiaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mergeti cu RATT, bicicleta, sau pe jos, evitand astfel stresul si cheltuiala cu locurile de parcare (precum si combustibilul)!
    Dar romanul… trebuie neaparat sa aiba masina la scara si ar merge cu ea si la WC, daca ar putea.

  2. Cel putin 500 de locuri de parcare!!! DAR NU PE SPATIUL MENTIONAT! poate se va afisa si un plan cu noua amenajare (inainte de a se incepe lucrarile.