Noutati :

Cifra 7 in etapele vietii. Persoanele cu numarul destinului 7, sunt fiinte care vor sa fie cercetatori ai adevarului

8 septembrie, 2011 - 12:38 PM
Autor: Ioan Coriolan Garboni      
Categorie: OPINII
0

Ioan Coriolan Garboni

TIMISOARA. Of! Am zis sa ne tragem putin sufletul cu aceste articole, caci doar abia ne-am intors din concediu. Nu-i asa? Inainte de crucea vietii la 49 de ani si de analiza perioadei 42-49 ani, facem o mica pauza… explicativa (si necesara).

Ma mai intreaba unii dintre voi de ce scriu aceste articole? Si de ce Rudolf Steiner se bazeaza atat de mult pe cifra sapte? Istoria cifrei sapte e foarte interesanta. Astfel, vechea astrologie numara sapte planete! In Biblie se descriu cele sapte zile in care Dumnezeu a facut Lumea.

Exista sapte pacate de moarte, curcubeul are sapte culori, avem sapte minuni ale lumii si nu uitati… (eu sunt muzician) notele muzicale sunt tot sapte la numar. Cele sase zile de munca erau urmate de o zi deosebita, a saptea, care se numea Sabat sau zi de odihna.

Incetul cu incetul sapte devine masura pentru impartirea timpului in general. Cuvintele si faptele lui Iisus sunt patrunse de legea lui sapte. Vindecarile sunt facute in ziua a saptea. Moartea lui Hristos e patrunsa de spiritul lui sapte: sapte cuvinte spuse pe cruce.

Inaltarea are loc la 7 x 7 sau 49 de zile dupa Paste. Sapte este cifra-cheie in Apocalipsa lui Ioan. Este vorba de sapte biserici, sapte trambite si o carte cu sapte peceti. Steiner vedea evolutia temporala plecand de la un schelet construit pe baza cifrei 7.

Asa a aparut aceasta formidabila teorie a etapelor vietii omului bazata pe cicluri de sapte ani. Sapte este numarul timpului si al perfectiunii, un numar spiritual, biblic, numar care, in credinta crestina a evului mediu, (7 simboliza linistea, milostivirea si pacea) interpretarea cifrei 7 fiind ca suma (3+4=7), dintre cifrele 3 (care reprezenta pe Dumnezeu sau Sfanta Treime) si cifra 4 (simbolul celor patru elemente, patru vanturi, sau cele patru puncte cardinale, etc).

Finalmente, sa spunem ca din punct de vedere matematic sapte este o cifra notata in scrierea araba 7 sau romana VII, este un numar prim, impar, pozitiv si este cel mai mic numar care nu poate fi reprezentat ca suma patratelor a trei numere intregi.

In numerologie, persoanele cu numarul destinului 7, sunt fiinte care vor sa fie cercetatori ai adevarului. Acestia au un clar si irezistibil sens de a fi „ei insisi“ ca si traire spirituala. Biologic sau anatomic se spune ca omul are 7 usi ale comunicarii (2 ochi, 2 urechi, 2 nari si o gura).

Filozofic am mai putea spune ca 7 cumuleaza in el analiza, intelegerea, cunoasterea, constientizarea, studiul si meditatia. Enumerarea ar mai putea continua mult… Apoi sa va spun ca data mea de nastere este… 27.07.57 (!). Poate ca datorita acestor date personale, scriu aceste articole saptamanale! Oare?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...