Noutati :

Cercetatorii vor sa afle ce persoane pot trai pana la 100 de ani. Vezi cum!

20 ianuarie, 2012 - 10:17 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Este stilul de viata cel care influenteaza longevitatea omului sau tine de organism? Oamenii de stiinta definitiveaza o metoda prin care vor afla daca vei atinge centenarul.

Oamenii de stiinta sunt aproape de a realiza un test de sange care va permite identificarea persoanelor care vor atinge varsta de 100 de ani.

Cercetatorii au identificat 281 de markeri genetici asociati cu longevitatea, dupa ce au examinat un grup de 800 de persoane cu o medie de varsta de 104 ani, comparand apoi genele acestora cu un grup de persoane din toate grupele de varsta, potrivit www.descopera.ro.

Multe dintre persoanele studiate cu o varsta de peste 100 de ani atinsesera aceasta etate in ciuda unui stil de viata nesanatos. De aceea, cercetatorii de la Boston School of Medicine au concluzionat ca aceste gene au un efect mai puternic asupra longevitatii decat stilul de viata nesanatos.

Folosind doar datele genetice, cercetatorii au reusit sa prezica cu o acuratete de 71% persoanele din grup care au atins varsta de 102 ani si cu o acuratete de 85% care sunt persoanele care au atins varsta de 105 ani.

Profesorul Thomas Perls, conducatorul studiului, a declarat ca „multe dintre genele identificate de studiul nostru erau deja asociate de cercetari precedente unor boli precum Alzheimer, afectiuni cardiovasculare, diabet si leziunilor provocate de radicalii liberi, toate acestea fiind afectiuni specifice varstei a treia. Acest lucru este foarte interesant, pentru ca dovezile acumulate pana acum indica faptul ca persoanele care traiesc peste 100 de ani amana sau chiar evita aceste afectiuni ale batranetii„.

Pentru a identifica cele 281 de variatiuni genetice asociate longevitatii, cercetatorii au studiat aproximativ 250.000 de astfel de variatiuni (denumite „polimorfisme ale unui singur nucleotid”).

Profesorul Perls afirma ca o studiere mai amanuntita a acestor 281 de variatiuni genetice ar putea permite oamenilor de stiinta sa inteleaga de ce unele persoane evita afectiunile tipice batranetii, ducand in cele din urma la conceperea unor noi tratamente pentru aceste boli.

De asemenea, acest studiu ar putea fi un prim pas spre conceperea unui test de sange care ar identifica persoanele care au sanse mari sa atinga varsta de 100 de ani. Oamenii de stiinta avertizeaza, insa, ca aceste teste ar putea incuraja aceste persoane sa nu se preocupe la fel de mult de a duce un stil de viata sanatos.

Chiar daca unele persoane prezinta o combinatie de variante genetice care sunt corelate cu longevitatea si care par sa compenseze pentru un stil de viata de nesanatos, recomandam in continuare ca toata lumea sa incerce sa aiba un stil de viata sanatos„, a conchis profesorul Perls.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...