Noutati :

Cercetatorii de la CERN nu reusesc sa gaseasca particula lui Dumnezeu din cauza… prafului!

29 noiembrie, 2011 - 04:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Specialistii de la Laboratorul European de Fizica Particulelor (CERN) nu pot sa realizeze coliziuni intre particule la viteze atat de mari incat sa produca aparitia bozonului Higgs.

Fizicienii care lucreaza la acceleratorul de particule LHC din Elvetia incearca de mai mult timp sa ciocneasca protoni la viteze suficient de mari pentru a obtine particule subatomice nemaivazute pana acum, precum bozonul Higgs. Dar rezultatele lor nu sunt deloc cele asteptate!

Din cauza unor particule microscopice, probabil de praf, a caror provenienta este necunoscuta, viteza protonilor este incetinita, iar coliziunea nu are efectul dorit de cercetatori, scrie LiveScience.com. Aceste particule se pun in calea fasciculelor de protoni, pe care le incetinesc. Coliziunile realizate in tunelurile CERN sunt astfel mult mai putin puternice decat au planuit oamenii de stiinta.

Cercetatorii spera ca prin aceste coliziuni vor demonstra existenta bozonului Higgs (supranumita si „particula lui Dumnezeu„), particula responsabila cu masa materiei, dar deocamdata neprevazutul le sta in cale, iar experimentele vor continua pana vor ajunge la rezultatul prevazut.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...