Noutati :

Cea mai noua inventie a Google: ceasul care monitorizeaza starea de sanatate a purtatorului

24 iunie, 2015 - 08:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Dezvoltat in cadrul diviziei de cercetari avansate Google X,  el mai nou smartwatch experimental conceput de gigantul IT american este destinat studiilor clinice si nu vine cu un design tocmai elegant, dar compenseaza prin bagajul impresionant de senzori si functii pentru monitorizarea starii de sanatate a utilizatorului.

Dispozitivul monitorizeaza pulsul, ritmul cardiac si temperatura corporala, alaturand aceste date cu parametrii mediului ambiant (ex. lumina, nivel de zgomot, umiditate). Toate a ceste date pot fi trimise in timp real personalului medical, permitand monitorizarea pacientilor in timpul activitatilor de zi cu zi.

Noul smartwatch ar putea avea aplicatii si in cercetari medicale, permitand colectarea datelor importante despre pacienti in afara mediului controlat de laborator.

˝In mod traditional, doctorii faceau totul — pacientii trebuind doar sa se prezinte la locatia unde se fac cercetarile˝ declara Kara Dennis, director al diviziei mobile health din cadrul Medidata. ˝Acum, solicitam pacientilor sa-si asume responsabilitatea in colectarea informatiilor˝.

Sursa: go4it.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...