CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri pentru luna noiembrie 2018

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza incepand din data de 19 noiembrie 2018 noi serii de cursuri acreditate, dupa cum urmeaza:

MANAGER RESURSE UMANE (COD COR 121207)

Perioada: 19 noiembrie – 5 decembrie 2018 (luni-vineri, intre orele 17.00-20.00)
Taxa de participare: 1000 lei /pers.
– 20% reducere pentru membrii CCIA Timis;
– 20 % reducere pentru absolventii cursului de Inspector/Referent resurse umane absolvit la CCIAT;
– 20% reducere pentru cursantii care au urmat doua cursuri la CCIAT in ultimele 6 luni;
– 20 %reducere pentru someri, in baza adeverintei de somaj.
Reducerile nu se cumuleaza.

Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa se formeze si sa se perfectioneze in acest domeniu, oferind participantilor o abordare practica a managementului resurselor umane, urmarind dezvoltarea aptitudinilor, abilitatilor si competentelor specifice.

Structura cursului:
Planificare strategica; Functii manageriale pentru managerul HR; Structura organizationala; Analiza postului; Recrutare si selectie; Cultura organizationala; Evaluarea performantelor; Integrarea noilor angajati; Motivare non financiara; Dezvoltarea competentelor angajatilor.

EXPERT ACHIZITII PUBLICE (Cod COR 214946)

Perioada: 19 noiembrie – 5 decembrie 2018
Taxa de participare: 1000 lei / pers.

Cursul se adreseaza compartimentelor de achizitii publice care, potrivit noilor prevederi in domeniu, urmeaza a fi formate din cel putin 3 persoane, din care doua treimi trebuie sa aiba studii superioare si specializari in domeniul achizitiilor. Cursul poate fi urmat atat de persoanele care lucreaza deja, cat si de cele care ar dori sa lucreze in domeniul achizitiilor publice. Cursul se adreseaza atat autoritatilor contractante cat si celor care participa la licitatii publice in calitate de ofertanti. Cu un puternic caracter interactiv, se pune accent pe dobandirea cunostintelor teoretice dar si pe dezvoltarea aptitudinilor si competentelor practice.

Tematica cursului vizeaza: Legea achizitiilor publice (legi, hotarari de guvern, domeniul de aplicare); Detalierea modalitatilor de consultare a pietei; Aspecte legate de documentatia de atribuire – fisa de date si documentele suport (documentul unic european, DUAE); obligatii privind incarcarea documentatiei de atribuire in SEAP – SICAP; Procedurile desfasurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regula pentru toate tipurile de proceduri; Procedura simplificata initiata prin publicarea in SEAP, insotita de documentatia de atribuire aferenta: perioade, date limita pentru oferte; Utilizarea mijloacelor electronice; e-Certis, sistemul on-line si off-line; Catalogul electronic si noul SEAP; Dosarul achizitiei – trasabilitatea actiunilor asigurata de SICAP; Arhivarea electronica a dosarului achizitiei publice in cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.

Cursul este structurat in doua parti:
A. Partea teoretica – livrarea de cunostinte si informatii.
B. Partea practica –  consta in aplicatii practice pentru fiecare sesiune teoretica si familiarizarea cu aplicatia SEAP. Se urmareste astfel internalizarea cunostintelor si informatiilor dobandite in partea de teorie, pentru o mai buna intelegere si aplicare. Cursul ofera oportunitati de dezvoltare pe piata achizitiilor publice, prin participarea la procedurile de achizitie publica si incheierea de noi contracte cu institutiile publice inregistrate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

INSPECTOR IN DOMENIUL SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA (Cod COR 325723)

Perioada: 19 noiembrie – 10 decembrie 2018
Taxa de participare: 650 lei /pers. (nivel baza)
900 lei/pers. (nivel mediu)
* achitabil in doua rate ca persoana fizica.
Cursul se adreseaza membrilor Comitetelor de Securitate si Sanatate in Munca din orice unitate, institutie, societate comerciala sau bugetara; reprezentantului lucratorilor; angajatorilor / managerilor; tuturor persoanelor interesate.

Cursantii vor dobandi competentele necesare pentru realizarea activitatilor de prevenire si protectie, informarea lucratorilor SSM si prevenirea accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale.

Obiectivele cursului vizeaza dezvoltarea profesionala, aplicarea prevederilor legale referitoare la SSM si in domeniul situatilor de urgenta si aplicarea normelor de protectie a mediului.

Tematica abordata:
Nivel de baza (40 ore): Cadrul legislativ general; Concepte de baza; Notiuni despre riscuri generale si prevenirea lor; Notiuni despre riscuri specifice si prevenirea lor in sectorul corespunzator activitatii; Acordarea primului ajutor.

Conditii minime de acces: studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic.

Nivel mediu(80 ore): Cadrul legislativ general; Criterii generale pentru evaluarea riscurilor; Organizarea activitatii de prevenire; Actiuni in caz de urgenta; Planuri de urgenta si evacuare; Elaborarea documentatiilor necesare desfasurarii activitatii de prevenire si protectie; Evidente si raportari in domeniul SSM; Aplicatii practice.

Conditii minime de acces: studii in invatamantul postliceal in profil tehnic.

Curs de calificare OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE (Cod NC 4113.2.1)
Perioada: 19 noiembrie 2018 – 1 iunie 2019 (6 luni)
Taxa de participare: 850 lei / pers.

Cursul se adreseaza angajatilor din companii care doresc sa invete sa utilizeze eficient computerul si dispozitivele periferice.
Competente dobandite: Gestionarea suporturilor/ dispozitivelor de stocare a datelor/ documentelor; Organizarea activitatii proprii; Utilizarea echipamentelor periferice; Asigurarea securitatii datelor/ documentelor; Introducerea datelor; Prelucrarea datelor; Transpunerea datelor pe suport.
Cerinte minime de studii: scoala generala.

IMPORTANT!
Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.
Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Diplomele se elibereaza in maxim 30 zile de la absolvirea cursului.

***
Informatii si inscrieri: Directia Formare si Perfectionare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0256 294922, 0256-219171/2, e-mail: [email protected]. Persoana de contact: Tania AVRAMOV – Manager DFP.

Informatii detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT www.cciat.ro si pe pagina de Facebook a CCIAT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.