TIMISOARA. În calitate de partener al Proiectului internațional COVE-WENDT – Centrul de Excelență Vocațională în Sudare și Testare Nedistructivă (CoVE), Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță organizarea Concursului Național de Sudură 2025 care va avea loc la Bistrița, în organizarea COMELF S.A., partener în Consorțiu.
Destinat sudorilor talentați din România, evenimentul le oferă oportunitatea de a-și demonstra abilitățile, de a concura și de a intra în contact cu alți profesioniști dar și șansa de a face parte din elita sudorilor români.
Concursul se desfășoară după următorul program:
Tineri sudori (până la 24 de ani): 31 iulie 2025 (8:00 – 17:00)
Sudori seniori (peste 24 de ani): 1 august 2025 (8:00 – 17:00)
Locație: sediul COMELF S.A., strada Industriei nr. 4, Bistrița
Pentru participare, persoanele interesate sunt rugate să trimită datele personale (nume, prenume, grupă de vârstă) la adresa de e-mail: [email protected].
Informații suplimentare privind participarea sunt disponibile la tel. 0741191032 sau 0740647293.
Proiectul COVE-WENDT este finanțat prin Programul ERASMUS+ 2023 și este coordonat de ISIM Timișoara și de un Consorțiu format din 27 de entități din mai multe țări europene.
Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea de ecosisteme de competențe pentru inovare, specializare SMART și dezvoltare regională în sprijinul tranziției duale către o economie verde și digitală. Centrul de Excelență Vocațională în Sudare și Testare Nedistructivă (CoVE) va reuni formatori din centrele VET existente, directori de clustere, reprezentanți de institute de cercetare și universități, patroni de firme industriale, cercetători și specialiști din domeniul sudării și examinărilor nedistructive din rețeaua internațională CoVE.
Obiectivele proiectului:
Proiectarea și implementarea de noi instrumente și strategii pentru rețeaua CoVE;
Îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor prin organizarea de evenimente specifice: sesiuni de training, concursuri internaționale de competențe, târguri de locuri de muncă, ateliere, conferințe de orientare în carieră;
Dezvoltarea unei platforme IT colaborativă;
Crearea de ecosisteme de competențe regionale dinamice în țările partenere de proiect, angajând actorii regionali în activități de inovare și co-creare, menite a sprijini dezvoltarea de soluții verzi și digitale inovatoare, aliniate la cerințele pieței;
Integrarea hub-urilor de inovare digitală (DIHs) și a rețelelor de laboratoare vii în ecosistemele care vor sprijii activitățile rețelei CoVE.
Informații suplimentare despre proiect la tel. +40 748 042 430, e-mail: [email protected], Károly János Szücs – Project manager CCIAT. Project website: https://cove-wendt.eu/