Noutati :

Catastrofe in singura zi cand pe Terra minutul are 61 de secunde?

24 iunie, 2012 - 04:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0


Sfarsitul lumii? Decimarea populatiei? Calendarul mayas se adevereste? Ultima zi a lunii iunie aduce multe suprstitii, iar ultimul minut sperie oameni de pe tot globul.

Ultimul minut din luna iunie 2012 va avea 61 de secunde, permitand astfel timpului universal indicat de ceasurile atomice sa compenseze avansul fata de cel realizat de rotatia Pamantului.

in ‘timpul universal coordonat’ (UTC), numit si eronat GMT, trecerea intre 30 iunie si 1 iulie se va face nu ca de oicei, la 23.59 de minute si 59 de secunde, ci la 23.59 de minute si 60 de secunde.

Astazi, timpul este construit, stabilit si masurat cu ajutorul ceasurilor atomice care sunt infinit mai stabile decat timpul astronomic, asa cum era inainte de 1972“, a spus Noel Dimarcq, directorul laboratorului Syrte (Sisteme de referinta timp-spatiu) de la Observatorul din Paris

Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru nu va insemna mare lucru. insa sistemele de inalta precizie, cum ar fi satelitii sau unele retele informatice, trebuie sa tina seama de acest ‘salt de secunda’ daca nu vor sa provoace un decalaj potential catastrofal. Este de altfel motivul pentru care nu se programeaza nicio lansare de racheta in astfel de zi, un decalaj chiar si atat de mic putand da peste cap calculele.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...