Noutati :

Cat de destept va fi copilul meu? Inteligenta se mosteneste? Vezi ce procent este ereditar!

18 martie, 2013 - 12:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

S-au dat rezultatele celui mai mare studiu genetic facut pana in prezent! Acesta a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Queensland, Australia. Potrivit studiului, aproximativ 40% din inteligenta unui copil este mostenita de la parinti.

Procentul este mai mic decat estimarile anterioare, iar rezultatele acestui studiu sugereaza ca inteligenta este influentata de mai multe gene a caror activitate trebuie analizata prin cumulare, scrie Mediafax, citand Dailymail.co.uk.

Rezultatele acestui studiu alimenteaza si mai mult dezbaterile privind inteligenta, mai precis in ce masura este un produs al mostenirii genetice, respectiv al factorilor de mediu.

Autorii studiului au utilizat date genetice (mostre de ADN) si evaluari ale coeficientului de inteligenta in cazul a 18.000 de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, din patru tari – Australia, Olanda, Marea Britanie si SUA.

Profesorul Beben Benyamin, coordonatorul studiului, spune ca au analizat relatiile intre tiparele de diferente in ADN-ul copiilor si tiparele de diferente in coeficientul de inteligenta.

Cercetatorii au descoperit – eliminand factorii de mediu – ca intre 20 si 40% dintre variatiile in ceea ce priveste coeficientul de inteligenta in copilarie sunt rezultatul factorilor genetici. Studiile anterioare indicau o variatie de 40 – 50%.

Analizele au stabilit ca gena FNBP1L are o importanta semnificativa in ceea ce priveste nivelul de inteligenta in copilarie. Studii anterioare au stabilit ca aceeasi gena este cea mai importanta in prezicerea nivelului de inteligenta la varsta adulta.

De obicei, atunci cand analizeaza modul in care factorii genetici influenteaza trasaturile individuale, cercetatorii prefera sa caute variatiile genetice cunoscute ca polimorfisme uninucleotidice, pentru ca ofera informatii genetice mai precise. insa Benyamin spune ca in timpul studiului lor nu au descoperit nicio astfel de variatie care sa prezica semnificativ nivelul inteligentei in copilarie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...