Casa viitorului se construieste in doar cateva ore. Iata demonstratia! VIDEO

Imprimarea 3D a devenit o unealta extrem de versatila pentru dezvoltatorii imobiliari, tot mai multi dintre ei reusind sa execute constructii in timpi din ce in ce mai scurti. Angajandu-se in ceea ce pare o cursa pentru doborarea recordului pentru cel mai scurt timp de constructie, compania chineza Zhuoda Group a asamblat de curand o casa cu doua etaje in trei ore, scrie Business Insider.

Toate cele sase elementele componente ale constructiei, modulele, fiecare reprezentand o camera diferita, au fost realizare anterior in fabrica cu ajutorul unei imprimante 3D si apoi imbinate la fata locului, intr-un oras din China, totul in aproximativ zece zile.

Costul fiecarui modul variaza intre 400 de dolari si 460 de dolari pe metru patrat. Potrivit unuia dintre inginerii companiei, casa este rezistenta la cutremure puternice, fiind prevazuta cu o structura cadru de otel.

Compania, care foloseste un material special pentru realizarea modulelor, tinut secret, a depus peste 22 de cereri de brevet pentru tehnologia dezvoltata, conform Inhabitat. Casa poate fi placata, la cererea proprietarilor, cu materiale dintr-o gama variata: jad, marmura, lemn, granit, iar in ziduri pot fi incorporate ierburi aromatice. Constructia are o durata de viata de 150 de ani.


Mai multe detalii pe ziare.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.