Care sunt cele mai accesate site-uri de torrente? Vezi aici Top 10 Torrente!

Aflate la limita legii, pentru unii legale, pentru altii ilegale, site-urile de torrente aduna din ce in ce mai multi utilizatori, milioane de oameni care incarca si/sau descarca filme, muzica, jocuri, softuri sau carti. Cu alte cuvinte, cam tot ce poate fi copiat in format electronic.

Practic, prin intermediul acestor site-uri pot fi descarcate in cateva minute filme, muzica, jocuri sau soft-uri piratate, adica ori copii ale originalelor, ori, in cazul anumitor filme, inregistrari video din sali de cinematograf.

Copiile pot fi de buna sau uneori de mai proasta calitate, dar una dintre atractii este ca aici se gasesc mereu ultimele lansari muzicale, cinematografice etc.

Mai mult, aceste site-uri devin adevarate arhive unde, de exemplu, poti gasi orice film mai cunoscut din istoria cinematografiei.

Fiind vorba de copii ale originalelor, sunt tot timpul acuzate de incalcarea drepturilor de autor si au avut si au in continuare probleme legale.

Cele mai cunoscute site-uri de torrente care au avut numeroase procese in tribunale sunt Mininova, ai carui proprietari au pierdut un proces in Olanda si au luat decizia sa stearga torrentele, IsoHunt, al carui proces  dureaza  de patru ani, şi The Pirate Bay. In acest caz, lucrurile s- au transat mai categoric, proprietarii fiind obligati sa achite o amenda  de 2,6 de milioane de dolari pentru incalcarea drepturilor de autor. Dar site-ul functioneaza in continuare.

Procesele nu se vor opri aici. Asociatiile care vegeaza asupra respectarii drepturilor de autor le monitorizeaza constant pentru a gasi materiale copiate, despre care pot dovedi ca provin din surse piratate.

In apararea lor, proprietarii acestor site-uri spun ca de fapt ei nu gazduiesc materiale piratate, ci doar sunt o interfata intre cel care incarca copia unui film si cel care o descarca.

Polemicile vor continua, dar cert este ca milioane de oameni le folosesc pentru a descarca fisiere.

Exista si un top 10 cu cele mai vizitate site-uri de torrente:

1. Thepiratebay.org

2. Torrentz.com

3. Isohunt.com

4. Demonoid.com

5. Torrentreactor.net

6. Btjunkie.org

7. TorrentDownloads.net

8. Monova.org

9. KickAssTorrents.com

10. Mininova.org

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.