Noutati :

Care este cel mai rapid browser. Comparatie IE9, Chrome, Firefox 4 si Opera 11

23 martie, 2011 - 01:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
1

Daca va intrebati care este cel mai rapid browser, insa nu ati avut timp sa testati cele mai recente versiuni ale Internet Explorer, Firefox, Chrome si Opera, iata ce spun ultimele teste realizate de catre cei de la Lifehacker.com.

De mentionat ca testul presupune evaluarea timpului de pornire a browser-ului, incarcarea tab-urilor, JavaScript, DOM/CSS, utilizarea memoriei cu extensii si fara extensii.

Asadar, acestea sunt rezultatele:

Pornirea browser-ului – Castigator: Opera 11

Spre suprinderea tuturor Internet Explorer nu se afla pe prima pozitie din acest punct de vedere, asta desi detine elemente integrate in Windows. Lifehacker precizeaza insa ca toate browserele se incarca destul de rapid daca au mai fost deschise si inchise ulterior.

Incarcarea Tab-urilor – Castigator: Chrome 10 (Stable)

Fiecarui browser i-au fost deschise noua file, si anume: Google, YouTube, Lifehacker, Gizmodo si site-ul fiecarui soft de navigare. Castigatorul este Chrome 10 Stable reusind sa devanseze Chrome 11 Dev cu 2 secunde.

Java Script – Castigator: Chrome 11 (Dev)

Nu este o supriza foarte mare, tinand cont de ultimul test realizat. Firefox 4 si Opera 11 sunt la egalitate, in timp ce Internet Explorer se plaseaza pe ultimul loc.

DOM/CSS – Castigator: Opera 11

Castigatorul acestei categorii este Opera 11, in timp ce Internet Explorer se mentine pe ultima pozitie. Totusi, sa nu uitam ca predecesorii IE9 nu au reusit in trecut sa treaca acest test.

Resurse de memorie (Fara extensii) – Castigatori: Chrome Dev si Opera 11

Deschiderea simpla a celor doua browsere utilizeaza cele mai putine resurse ale memoriei. Dupa incarcarea a noua tab-uri, Chrome Dev si Opera 11 continua sa fie primele doua clasate.

Resurse de memorie (Cu 5 extensii) – Castigatori: Opera 11 si Firefox 4

Potrivit Lifehacker, Firefox s-a descurcat cel mai bine cu cele cinci extensii si noua tab-uri deschise. Urmatorul clasat este Opera 11, in timp ce Chrome Dev se afla pe ultimul loc.

Iata cum arata per total rezultatele finale in urma testelor:

1. Opera: 80%
2. Chrome 10 (Stable): 76%
3. Chrome 11 (Dev): 68%
4. Firefox 4: 60%
5. Internet Explorer 9: 24%Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu spuneti adevarul. Nu vreau sa spun ca minti-ti lumea ci doar ca , induceti in eroare semnat . Monea Dragos