Noutati :

Care DPIR sau SPIR? Trupele speciale sunt acum SAS – Serviciul de Actiuni Speciale!

28 decembrie, 2011 - 10:12 AM
Autor: Anonim      
Categorie: BARFE
3

La echipament nou, nume nou! Trupele speciale nu numai ca si-au innoit echipamentele din dotare, ci si-au schimbat si denumirea. Si nu si-au luat orice nume, ci unul care se vrea a fi celebru.

Asadar, trupele speciale nu se vor mai numi DPIR (Detasamentul Politiei pentru Interventie Rapida) si nici SPIR (Serviciul Politiei de Interventie Rapida) ci se vor numi SAS (Serviciul de Actiuni Speciale).

E acelasi acronim cu cel al Serviciilor Aeriene Speciale (SAS) britanice,  infiintate  in anul 1941 sub forma unor trupe de commando, care sa actioneze in spatele liniei inamice, avand un rol determinant in cel de-al doilea Razboi Mondial.

___________________________________________________________________________________________

NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. evident urmeaza un lant de achizitii publice pentru inzestrare cu comisioane grase …. romania nu mai are demult armata care este baza restul… actibilde de holiwood

  2. Serviciul de Actiuni Speciale nu are nimic in comun cu SAS-ul britanic, sunt atributii diferite .SERVICIUL DE ACTIUNI SPECIALE este al Politiei , iar S.A.S.-ul Britanic este al Reginei.

  3. Cum musti tu mana care te-a hranit…