Noutati :

Campanie ratata! Un esec penibil si previzibil pentru tricolori! Vezi de ce!

23 octombrie, 2011 - 07:56 AM
Autor: Viorel Screciu      
Categorie: Comentarii
0

Nationala de fotbal a Romaniei a mai ratat o campanie de calificare la un turneu final. Asta chiar nu este o noutate. Noutatea este că, dintre toate eşecurile de pana acum, acesta este cel mai penibil dar, paradoxal, şi cel mai previzibil. De ce? Pentru că „politicile” federale în materie şi-au arătat în cele din urmă „roadele”. Dacă am face un grafic am constata că fotbalul românesc se află de ani buni de zile pe o curbă descendentă uşor sesizabilă pentru orice individ chiar nefamiliarizat cu fenomenul numit fotbal.

Egalul cu Albania din deplasare, alături de cel cu Belarusul de acasă, reprezintă oglinda fidelă a stadiului în care se află acest sport în România. Salvatorul Piţurcă nu a reuşit să cârmească o corabie aflată în derivă, corabie care a eşuat lamentabil pentru a nu ştiu câta oară. Se spune că selecţionerul aduce jucătorii la naţională în funcţie de interese. Habar nu am dacă este aşa. Ştiu însă că are câteva fixuri care te pot scoate din sărite. Unul este cel legat de frecvenţa cu care Cociş este selecţionat şi băgat în teren. Poate că Piţi ştie o chestie pe care noi muritorii de rând nu o sesizăm. Este atât de absconsă încât nici adversarii nu se prind care e rostul acestui băiat în teren.

Inegalabilul Mutu a fost rechemat la naţională pentru aceste ultime două partide împreună cu fratele lui de pahar Tamaş. Şi? Nimic! Echipa a jucat la fel de prost. Să nu îmi spuneţi că a dat două goluri cu Belarusul şi că astfel ne-a ajutat! Primul, după pasa lui Torje, îl dădea orice junior, iar al doilea, dintr-un penalti care nu a prea fost, îl putea marca şi un jucător de duzină fără să tragă aşa în zeflemea. Şi uite aşa convocarea lui Mutu pentru cele două meciuri nu pare a fi justificată mai ales că obiectivul lui Piţurcă se leagă de anul 2014, când „briliantul” va avea deja o vârstă… înaintată. După partida de la Tirana, domnul Mutu ne-a rugat să avem răbdare. Eu ştiu că românul este prin definiţie un răbdător, dar nici chiar aşa…

Ile Stan, antrenorul Stelei, s-a apucat să le măsoare IQ-ul fotbaliştilor săi. Surpriză! Pe primele locuri se situează „străinii” din echipă. Pe ultimul loc se află Dodel. Băiatul cu „bomba sexy”. Asta aşa ca o completare la imaginea fotbalului românesc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...