Noutati :

BARFE: Trocul functiilor intre Barou si Facultatea de Drept

17 iunie, 2012 - 03:09 PM
Autor: Anonim      
Categorie: BARFE
5

Perspectiva ca ginerele decanului Baroului Timis, Lucian Bercea, sa mai preia sceptrul de conducator al avocatilor din capitala Banatului din mana socrului sau, Lazar Gruneantu, a devenit la fel de probabila precum indeplinirea previziunilor apocaliptice din calendarul mayas.

Motivul acestei curburi temporale nu trebuie cautat in cine stie ce teorii elitiste despre destin, ci in rezultatul alegerilor pentru functia de decan al Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, desfasurate in urma cu ceva timp, si care au fost castigate de nimeni altul decat specialistul in Drept bancar, Lucian Bercea.

Nu stim exact cu ce proiect de anvergura a castigat doctorul Bercea increderea colegilor sai, insa un lucru este cert: instalarea sa in fruntea Facultatii de Drept lasa drumul liber catre functia de decan al Baroului Timis pentru avocatul Cristian Clipa, care, de altfel, si-a anuntat candidatura certa inca din toamna anului trecut.

In conditiile in care actualul decan, Lazar Gruneantu, si-a cautionat – inca de atunci – sustinerea ferma pentru Cristian Clipa, rezulta fara unda de indoiala ca la nivelul celor ce ghidoneaza invatamantul de Drept si reprezentarea justitiabililor in Palatul Dicasterial, respectiv Radu Motica si Lazar Gruneantu, s-a facut un troc secret, in sensul ca fiecare dintre cei doi sa-si impuna protejatul in tabara cealalta. Sa asteptam, asadar, rezultatul alegerilor pentru functia de decan din toamna pentru a vedea daca rationamentul functioneaza…

__________________

NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. epic, bercea mondialu asta!

  2. E pe baza de … competenta, dom’le. Sunteti voi, presarii, rautaciosi. Altu’ mai bun ca asta nu gasesti. Asa functioneaza peste tot. Din PCR (Pile-Cunostinte-Relatii), am ajuns la eugenie. 🙂 Frumos ca ma’sa si destept ca ta’su. Sa le fie de bine imbuibarea. 🙂

  3. eu cred ca baiatul asta, plus motica, de-acolo de unde a venit el, si gruneantu, de-acolo de la fabrica unde a fost jurist, formeaza tripleta de aur a avocaturii! bravo

  4. Lucian Bercea este fiul „gramaticului” Liviu Bercea. Nascut si crescut intr-o familie de intelectuali remarcabili-mama a fost profesoara, iar tatal, dupa un stagiu de cercetator la Institutul Academiei, universitar remarcabil, cu carti publicate-nu vad decat ranchiuna si prostie in atacarea lui. Despre rest, Motica et al. nu stiu nimic-dar cel care scrie ar trebui sa vina cu documente nu cu propriile lui defulari!

  5. a desconsidera un om care a muncit foarte mult pentru a ajunge unde este acum, nu numai ca e dizgratios, dar arata cat de mult ne apreciem valorile. omul acesta a fost seful de promotie al generatiei sale, este un cadru didactic de exceptie. intotdeuna se gasesc indivizi care incearca cu orice pret sa manjeasca numele unor oameni capabili pentru a ascunde propria lor neputinta.