Noutati :

BARFE: Examenul de notar public la Timisoara, blocat de o tanara din Lupeni?

17 noiembrie, 2012 - 09:35 AM
Autor: Anonim      
Categorie: BARFE
3

Linistea pecuniara ce domneste in tagma notarilor a fost tulburata, in toamna acestui an, de o decizie nemaiintalnita si absolut surprinzatoare a Camerei Nationale a Notarilor Publici.

Sefii notarilor de la Bucuresti au trecut peste toate cutumele postrevolutionare ce privesc modul de intrare in bransa si au hotarat, intempestiv, ca examenul de primire in profesia de notar organizat la Timisoara sa fie reprogramat la o ora de maxima vigilenta pentru supraveghetori si membrii comisiei de examinare.

Anularea intrecerii notariale de la Timisoara a luat prin surprindere lumea justitiei locale, in conditiile in care multi exponenti de seama ai magistraturii si-au trimis copiii la marele examen, convinsi ca fiicele si ficiorii se vor intoarce rapid cu legitimatia de notar in buzunar.

Socoteala de-acasa nu s-a potrivit cu cea din targ sau, cum ar spune notarii din perfidul Albion, “many go out for wool and come home shorn”, astfel ca Bucurestiul a aflat anumite detalii din culisele concursului si a decis, in premiera postrevolutionara, invalidarea intrecerii si repetarea startului.

In tentativa de a explica aceasta reprogramare a concursului de la Timisoara, carcotasii de serviciu din lumea notarilor au dat vina pe o tanara domnita din Lupeni, de numai 23 de ani, cu anumite conexiuni sentimentale in Ministerul Justitiei, care si-ar fi dorit sa ajunga notar fara a indeplini toate obiceiurile cas(t)ei.

Licentiata in Drept Larisa Bilasco a inteles la timp ca persuasiunea nepotrivita poate deveni o piedica in calea propriei ascensiuni profesionale si, ca atare, nu s-a mai prezentat la reconstituirea primului concurs, hotarand sa amane macar cu un an triumfatoarea intrare in mercantila lume a notarilor publici…

***
NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. pile, spaga etc iti asigura diploma dar NU iti asigura clientela. am constatat ca linga notariatul unde am avut mai multe drumuri in aceasta vara era un notariat unde nu intra niciun client. culmea, in timp ce notariatul unde mergeam a avut o vacanta scurta de maxim 2 saptamini, cel de linga a avut 2 luni de vacanta.

  2. pai, daca fata lui cojocari poate fi notar, si chiar unul de succes, care a legalizat si autentificat toate lucrarile primariei, oana de ce n-ar putea fi? pentru ca unii judecatori au vrut sa i-o traga lui motiu? rusineee

  3. Dar cind au luat examenele de notar,toti „copiii”destepti ai celor din justitie nu s-au scandalizat? As vrea sa vad si eu cit la suta din notarii „normali”, fara bani si relatii, au putut sa deschida un birou notarial? Si astia ar trebui controlati! Macar fata este foarte frumoasa…