BANCUL ZILEI: Lectia de matematica

Un copil de 11 ani era catastrofa la matematica. Parintii au incercat de toate, de la hipnoza la meditatii private, fara niciun rezultat. Disperati, s-au hotarat sa-l inscrie la o scoala religioasa. Dupa prima zi de scoala, copilul vine acasa cu o figura impietrita, nu zice nimic, merge direct in camera lui si se apuca de invatat. Iese doar sa manance, si dupa ce spala vasele se intoarce direct in camera lui si continua sa invete. Zi dupa zi, aceeasi rutina. Copilul nu mai vrea sa stie de prieteni, iesit in oras, jocuri video... Nimic in afara de matematica. La sfarsitul anului scolar, copilul vine acasa, depune carnetul de note in fata parintilor si intra in camera lui, unde invata in continuare. Mama deschide circumspecta carnetul si vede ca fiul ei are 10 la matematica. Fericita, fuge in camera lui si il intreaba: - Cum ai reusit, dragul meu? Te-au ajutat preotii? - Nu. - Atunci programul de pregatire suplimentara? - Nu. - Manualele? - Nu. - Atmosfera din scoala? - Nu. - Atunci?! - in prima zi de scoala, cand am intrat in clasa si l-am vazut pe tipul ala gol, batut in cuie, pe semnul plus, am stiut ca astia nu se joaca...

Un copil de 11 ani era catastrofa la matematica.
Parintii au incercat de toate, de la hipnoza la meditatii private, fara niciun rezultat.
Disperati, s-au hotarat sa-l inscrie la o scoala religioasa.
Dupa prima zi de scoala, copilul vine acasa cu o figura impietrita, nu zice nimic, merge direct in camera lui si se apuca de invatat.
Iese doar sa manance, si dupa ce spala vasele se intoarce direct in camera lui si continua sa invete. Zi dupa zi, aceeasi rutina.
Copilul nu mai vrea sa stie de prieteni, iesit in oras, jocuri video…
Nimic in afara de matematica.
La sfarsitul anului scolar, copilul vine acasa, depune carnetul de note in fata parintilor si intra in camera lui, unde invata in continuare.
Mama deschide circumspecta carnetul si vede ca fiul ei are 10 la matematica. Fericita, fuge in camera lui si il intreaba:
– Cum ai reusit, dragul meu? Te-au ajutat preotii?
– Nu.
– Atunci programul de pregatire suplimentara?
– Nu.
– Manualele?
– Nu.
– Atmosfera din scoala?
– Nu.
– Atunci?!
– in prima zi de scoala, cand am intrat in clasa si l-am vazut pe
tipul ala gol, batut in cuie, pe semnul plus, am stiut ca astia nu se
joaca…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.