Noutati :

Avocata Carmen Obarsanu, amendata pentru cuvantul “tigan”

19 martie, 2011 - 11:36 AM
Autor: Anonim      
Categorie: BARFE
4

Carmen Obarsanu

Considerata de toata lumea cu care a relationat de-a lungul carierei de judecator si avocat o adevarata rebela, chiar si atunci cand nu are vreo cauza, Carmen Obarsanu a reusit, zilele trecute, sa stabileasca un record absolut al Palatului Dicasterial. In decurs de doar trei minute, in timp ce-si reprezenta un client in fata unei instante de la Tribunalul Timis, a fost amendata de patru ori consecutiv! Motivul pentru care a fost sanctionata intempestiv de catre judecatoarea Cristina Popovici, cu patru amenzi a cate 200 de lei, a fost unul cat se poate de exotic. Avocata a fost acuzata de discriminare si amendata in consecinta, intrucat in pledoaria sa si-a caracterizat clientul ca facand parte dintr-o familie de „tigani necajiti”.

In zadar a incercat „contravenienta” sa o convinga pe presedinta completului de judecata ca termenul de „tigan” nu contine nimic peiorativ, apare in DEX si reprezinta o persoana care face parte dintr-o populatie originara din India, raspandinta in toata lumea, si care in unele parti traieste in stare seminomada, ca amenzile s-au inmultit cu fiecare incercare de protest, pentru ca in final avocata sa fie evacuata din sala. „Am contestat amenzile si am adus dovezi ca acest cuvant nu este discriminatoriu, ci reprezinta denumirea unei etnii”, a precizat avocata, care nu a rezistat tentatiei razbunarii si a solicitat recuzarea judecatoarei care, in loc sa imparta dreptatea, protejeaza termenul de rrom cu ajutorul amenzilor…Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Impartasesc opinia doamnei Carmen Obarsanu. Bunicii mei, parintii mei au denumit tigani aceasta etnie,asa se stiu si ei,ca tigani, eu nu inteleg care-i discriminarea.Nu sunt de acord sa fie denumiti rromi. Mai tiganilor aparati-va, pastrati-va termenul vechi, transmis de la strbunii vostri.

    • corec spus … doar ca tiganii prefera sa-si renege originea spre deosebire de ceilalti din lume care-si zic cu mandrie tigani. Doar la noi idienii astia prefera sa se ascunda sub termenul iliescian de rrom poate asa mai strica un pic imaginea tarii si ii priveste lumea mai cu simpatie. Ceea ce omit tiganii este faptul ca aspectul si caracterul nu si-l pot schimba si ca atare tiganu-i tot tigan. Cl; judecatoarea in cauza a facut un usor exces de zel, neexistand discriminare prin utilizarea apelativului tigan – vezi DEX -, pe fondul probabil a unei usoare antipatii fata de persoana fostei sale colege actualmente avocat.

  2. Judecatoarea asta e de poveste. Daca Iorga ar fi trait, ar fi fost amendat si el. Referitor la termenul de tigan se poate gasi un articol interesan la link-ul urmator: historia.ro/exclusiv_web/general/articol/calai-lautari-istoria-tiganilor-tarile-romane
    Poate asa se mai culturalizeaza si judecatorii. Ca de dreptate nu mai putem vorbi de mult in Romania.

  3. Judecatoarea asta chiar e dusa cu pluta …. Termenul de rom este folosit doar de la Petre Rom(an) incoace, pe cand TIGAN e de cand lumea si pamantul !!!