Avertisment dur din partea retelei de socializare Facebook pentru cei care cumpara Like-uri!

Reteaua sociala online Facebook a anuntat vineri ca si-a inasprit lupta impotriva celor care stimuleaza cu mijloace financiare numarul de „Like-uri” date pe un cont, avertizand contra unor astfel de practici.

Pe blogul oficial Facebook, a fost postat un mesaj in care s-a anuntat ca au fost obtinute condamnari in instanta pentru astfel de actiuni de aproape 2 miliarde de dolari.

Aceste proceduri judiciare vizeaza printre altele cumpararea de clickuri masive pe butonul „Like” /”imi place”/ caracteristic Facebook, pentru a aparea mai populare in reteaua de pagini consacrate de exemplu unor personalitati politice sau marci.

O industrie paralela s-a creat ce poate promite de exemplu adaugarea a „10.000 de Like-uri” pe o pagina in schimbul unei plati.

„Noi stabilim regulile si masinile sunt gata sa recunoasca comportamentele suspecte”, a scris un inginer de la Facebook, Matt Jones, pe blog.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.