Aproape 7 milioane de euro din PNRR pentru spitalele din Timisoara. Alfred Simonis: Vor fi cumparate echipamente ATI pentru bebelusi

TIMISOARA. O noua finantare pentru spitalele din Timisoara in care exista sectii pentru nou nascuti. 34 de milioane de lei din PNRR vor fi impartiti intre unitatile medicale, pentru dotarea sectiilor de Terapie Intensiva nou nascuti.

CITESTE SI: Grindeanu despre cererile suplimentare ale administratiei Fritz pe proiectul de modernizare a caii ferate: Fiecare are impresia, cand merge intr-o functie, ca toti cei de dinainte au fost niste cretini. Nu am facut decat sa preiau un proiect promovat de un fost ministru, Catalin Drula. Isi permite administratia sa dea cu piciorul la 300 de milioane de euro?

Programul National de Redresare si Rezilienta are prevazuta o sectiune dedicata dezvoltarii sectiilor de pacienti critici neonatologie, fiind eligibile activitati precum cresterea capacitatii sectiilor de terapie intensiva nou-nascuti, inclusiv echipamente, dotarea sectiilor nou-nascuti existente cu echipamente medicale adecvate, dotarea cu echipamente medicale adecvate pentru imbunatatirea programului de screening„, a anuntat deputatul de Timis Alfred Simonis.

In functie de nevoi si de criteriile de eligibilitate, spitalele vor avea la dispozitie diferite sume de bani.

Mai exact, Judeteanul va primi 4,5 milioane de lei, bani din care trebuie sa fie crescuta capacitatea de tratament si screening a pacientului critic.

Spitalul Municipal va primi 19,3 milioane de lei, din care urmeaza sa fie extinsa sectia de neonatologie, iar Spitalul de Copii Louis Turcanu va primi 10,2 milioane de lei, pentru dotarea infrastructurii spitalicesti dedicata ingrijirii pacientului critic neonatal.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.