Aprinderea tigarii cu 100 DM, „inventata” de un vames timisorean

Declansarea luptei impotriva contrabandei cu tigari de la Vama Moravita, lasata cu arestari spectaculoase si lansarea pe piata a catorva filmulete porno turnate prin birourile sefilor de tura, a scos la iveala un personaj exotic, retras din viata publica de mai bine de un deceniu.

Mihai Bumbui, fostul sef al Vamii Moravita in perioada embargoului cu produse petroliere a iesit la rampa – reactivat de un canal TV – pentru a da declaratii spumoase despre spagi, coruptie, smenuri controlate de puterea politica sau culisele promovarilor in functii la granita cu Serbia.

Instigat de moderatorul Mihai Tatulici, specialist in manipulari media care a „ajutat” Caritasul sa devina o mare teapa nationala, fostul vames Bumbui a povestit cu emotie fiscala cum a fost schimbat el din functie pentru ca a refuzat sa colecteze spaga de la Moravita si s-o trimita mai departe catre palatul reginei, ca la un moment dat i s-a depistat profilul de dizident in sistem si a fost indepartat rapid din zona El Dorado-ului prin trimiterea in Anglia, la un curs de specialitate, ca in locul sau la carma vamei a fost preferat mai tanarul Gheorghe Ciobanu si ca Sorin Blejnar, seful ANAF, face toate numirile in sistemul vamal.

„Daca a ajuns Bumbui sa pozeze in dizident al sistemului la Vama Moravita, atunci Romania este tara tuturor posibilitatilor biografice”, a comentat cu ironie, un fost vames, interventia televizata a lui Mihai Bumbui.

Pentru amatorii de statistici de genul „jack ass” in Timisoara trebuie sa spunem ca, prin anul 1994, Mihai Bumbui a inventat costisitoarea metoda de aprindere a unei tigari cu o… bancnota de 100 de marci. Ingenioasa lucrare a fost posibila cu sprijinul conducerii restaurantului Palace, care a pus la dispozitia concurentului o masa centrala, cateva sticle de vin si cateva zeci de spectatori in delir…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. DOMNILOR!!!!Bumbui a fost cel mai mare ESCROC pecare l-a avut vama romana!!!Bouleanu asta a fost printre primii care a cotizat la Bucuresti pentru a-si termina studiile la Timisoara inca inainte de 89!Salam de la Salonta si tigari si bautura de la Moravitza!Dupa 89 a devenit sef la Moravitza tot cu pile pe vremea fostului director- securist MITI seful vamilor la aceea vreme!BUMBUI minte cind deschide gura!Un TICALOS,un caracter abject,o scursura de om!!!