Noutati :

A aparut Firefox 8! Descarca-l! Noua versiune e compatibila cu orice versiune de Windows!

22 iulie, 2011 - 12:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

De-abia ce anuntasem de curand lansarea primei versiuni a Firefox 6 ca cei de la Mozilla ne suprind din nou. De data aceasta cu Firefox 8. Aceste lansari repetate vin in incercarea celor de la Mozilla de a nu pierde teren in fata celor de la Google si Microsoft.

Asadar, Firefox 8 este prima generatie a proiectului Mozilla Firefox lansata in editie pe 32 biti, compatibila cu orice versiune de Windows, dar si in editie pe 64 biti, adresata sistemelor de operare Windows x64.
Prima versiune de test pentru Firefox 8 x64 este considerata stabila si ofera performante in medie cu 10 % mai bune decat editia pe 32 biti. Trebuie stiut ca pe langa cerinta de a avea instalata una din versiunile pe 64 biti ale sistemului de operare Windows, cantitatea de memorie RAM necesara proceselor Firefox este proximativ dubla fata de versiunea pe 32 biti a aplicatiei. Instalarea editiei pe 64 biti a browser-ului Firefox pe un calculator echipat cu prea putina memorie RAM poate duce in unele cazuri chiar la o degradare a performantelor resimtite.

In pachetul oferit pentru download, Firefox 8 este disponibil atat in versiune pe 64 biti, cat si versiunea clasica pe 32 biti, compatibila cu toate versiunile sistemului de operare Windows 7, Vista, 2000 si XP.

IE 9, mai sigur decat Firefox

Surpriza pe piata browser-elor! Testele desfasurate de laboratoarele NSS, citate de PC World, au aratat ca Internet Explorer 9 ofera cea mai buna protectie in fata elementelor malware, reusind astfel sa se pozitioneze in fata Firefox 4 si Chrome 10.

Potrivit raportului dat publicitatii, cele doua feature-uri ale browser-ului Microsoft, SmartScreen Filter, pentru blocarea URL-urilor si Application Reputation, pentru detectarea executabilelor nesigure – s-au dovedit a fi net superioare in fata instrumentelor asemanatoare din Safari 5, Opera 11, Chrome 10 si Firefox 4.

Mai concret,scrie PC World, IE9 a blocat 92% din malware cu ajutorul filtrului URL si 100% din amenintari cu ajutorul filtrului Application, in vreme ce IE8 s-a plasat pe locul secund, blocand 90% din malware.
Locul trei a fost ocupat de Safari 5, Chrome 10 si Firefox 4, fiecare blocand 13 procente din site-urile malitioase. Opera 11 a ocupat doar locul 5, reusind sa blocheze numai 5 procente din malware.

Studiul s-a axat exclusiv pe site-urile care pacalesc utilizatorii in instalarea software-urilor malitioase. Totodata, testele au vizat in principal elementele malware care targheteaza userii europeni. Internet Explorer 9 a obtinut punctaj bun si in alte teste cu focusare pe nivel global.

DESCARCA DE AICI FIREFOX 8Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...