Noutati :

Amenda usturatoare pentru Camera de Comert Timisoara pentru ca nu si-a dat jos de pe fatada aparatele de aer conditionat

20 septembrie, 2013 - 03:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa atentionari, somatii si amenintari, au trecut la fapte. Cei care nu si-au indepartat aparatele de aer conditionat de pe fatadele cladirilor monument istoric din Timisoara, buni de plata. Primaria Timisoara a inceput sa rupa amenzi tuturor celor care nu s-au conformat hotararii de consiliu local care prevede ca dispozitivele nu-si au locul pe imobilele valoroase din centrul orasului.

Viceprimarul Traian Stoia a anuntat ca a fost amendata chiar Camera de Comert  Timisoara cu 10.000 de lei.

Camera de comert, dupa ce a fost amendata cu 10.000 de lei, a reusit sa dea jos aparatele de aer  conditionat pentru ca este  interzis ca la monumentele istorice sa fie modificat aspectul fatadelor de catre oricine. Camera de Comert a dat jos 19 aparate de aer conditionat. Pe strada Alba Iulia sunt  o serie de firme, pe Savoya, pe Blaga. Deocamdata, au fost luate la intrebari”, a spus Stoia.

Fac apel la cetatenii Timisoarei sa ajute Primaria in a reda aspectul civilizat si cel pe care pretinde legea, cladirilor noastre Au fost atentionate si li s-a dat un termen de 5 zile: Bibliotecii Judetene, care are 8 aparate de climatizare, si altor firme„, a precizat viceprimarul Traian Stoia.

CITESTE SI: Amenzi de pana la 10.000 de lei pentru timisorenii cu termopane si aparate de aer conditionat pe fatadele cladirilor monument istoric

Toate lucrarile de constructii care se executa asupra cladirilor monumente istorice necesita in prealabil un aviz de la Directia de Cultura si Patrimoniu National Timis, pe langa autorizatia de construire. Lipsa acestui aviz se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei, iar nerespectarea avizului cu amenda cuprinsa intre 4.000 si 8.000 de lei, in conformitate cu Legea 422 din 2001 privind protectia monumentelor istorice. Pe langa sanctiuni se pot stabili si masuri de desfiintare a constructiilor neautorizate si de aducere a fatadelor la starea initiala”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Georgina Velicu, purtator de cuvant Politia Locala Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. primaria de ce are termopane de plastic alb? aparate de aer conditionat nu are montate pe fatada?
    are doar agregatul ala urias pus in parcare care tot ca dracu arata?